Do novih generacija utjecajnih poduzetnika putem EMMIE projekta

Autor: Promo , 20. ožujak 2022. u 22:00
EMMIE je 18-mjesečni diplomski studij /PD

Program je namijenjen onima koji žele razvijati svoje kompetencije i stvarati projekata koji imaju pozitivan utjecaj na društvo.

Naša se društva trenutno suočavaju s velikim promjenama i izazovima. U tom smislu, Ujedinjeni narodi su objavili Agendu za održivi razvoj 2030. koja se oslanja na 17 ciljeva koji zahtijevaju hitno djelovanje.

Kako bi se inovativne ideje prenijele u stvarnost, našim društvima je potrebno više poduzetnika s razvijenim znanjima i vještinama te težnjom za napredovanje u svijetu koji se brzo mijenja. “Impact Entrepreneurship” se odnosi na proces koji pogoduje stvaranju i rastu poduzeća koja su etička, transparentna i imaju značajan utjecaj na naše živote i društvo.

Za razliku od neprofitnih, oni se usredotočuju na stvaranje društvenog učinka kroz tržišne strategije. Utjecajni poduzetnici se usredotočuju na trostruki krajnji rezultat: ljudi-planet-profit, kako bi postigli odgovarajuću ravnotežu između svake dimenzije.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa je u suradnji s University of Management and Economics (ISM) iz Litve te s HEC Liège – Management School, University of Liège iz Belgije razvila diplomski studij Erasmus Mundus Master in Impact Entrepreneurship (EMMIE).

Misija ovog studija je doprinijeti obrazovanju nove generacije utjecajnih poduzetnika. Njegova je krajnja vizija doprinijeti stvaranju uključivog gospodarstva potaknutog vrijednostima jednakosti koje daju smisao zajedničkom životu stvaranjem ljudske, ekološke i ekonomske vrijednosti kroz poduzetnički pristup.

Na studij se mogu prijaviti kandidati s prethodno završenim studijem od najmanje 240 ECTS boda/PD

Što je EMMIE?
EMMIE je 18-mjesečni diplomski studij gdje će studenti studirati po jedan semestar na svakom od partnerskih sveučilišta. To je jedini postojeći Erasmus Mundus u području menadžmenta i poduzetništva.

Tijekom prvog semestra u Hrvatskoj na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa polaznici će steći opća znanja poslovnog upravljanja. Studenti će razviti ključne menadžerske kompetencije koje bi svaki budući poduzetnik trebao imati.

Drugi semester studenti će na University of Management and Economics u Litvi proučavati ključne koncepte vezane uz upravljanje tehnologijom i inovacijama, a treći semester održava se u Belgiji, u HEC Liège – ULiège. U tom će završnom semestru studenti steći bitne kompetencije koje se odnose na poduzetništvo s posebnim naglaskom na učinkovite projekte.

Po završetku studija ostvaruje se 90 ECTS boda te diplome triju institucija: ZŠEM – Master of Business Administration, ISM – Master of Business Management (program Innovation and Technology Management) i HEC Liège – Master in Management (Professional focus in Impact Entrepreneurship) te diplomanti ostvaruju i Master in Impact Entrepreneurship certifikat potpisan od triju institucija.

90

ETCS bodova i diploma triju institucija dobiva se po završetku studija

Kome je namijenjen EMMIE?
Program je namijenjen onima koji žele razvijati svoje kompetencije i stvarati projekata koji imaju pozitivan utjecaj na društvo, te onima koji žele biti akteri pozitivnih promjena unutar zajednice. Prijave za studij otvorene su do 31. ožujka 2022., a prijaviti se mogu kandidati s prethodno završenim studijem od najmanje 240 ECTS boda.

Stipendija za EMMIE?
EMMIE je Erasmus Mundus Master Program što znači da se studenti mogu natjecati za Erasmus stipendiju. Erasmus stipendija pokriva trošak studija u cijelosti kao i trošak puta, smještaja i životnih troškova tijekom studija. Stipendija od 13,500 eura za školarinu te 1400 eura mjesečno za troškove života dovoljna je za potpuno financiranje studijskih troškova.

Postojeću ponudu studijskih programa na preddiplomskoj, diplomskoj i doktorskoj razini ZŠEM je upotpunio i Erasmus Mundus studijem te se tako još jednom pozicionirao kao kvalitetna međunarodna poslovna škola koja svojim studijem može komparirati najkvalitetnijim sveučilištima u Litvi i Belgiji.

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close