Snižavanje kamatnih stopa na kredite PBZ-a

Autor: Poslovni dnevnik , 28. siječanj 2022. u 11:02
Foto: T. Miletić/PIXSELL

Od 1. siječnja 2022. banka smanjuje fiksne i promjenjive kamatne stope na nove stambene i nenamjenske kredite te je dodatno kod stambenih kredita omogućila ugovaranje fiksnih kamatnih stopa na duži rok.

U Privrednoj banci Zagreb nastavlja se trend smanjenja promjenjivih kamatnih stopa. Po kreditima u otplati od 1. veljače primjenjivat će se niže kamatne stope za 0,02 postotna boda s kamatnom stopom vezanom uz šestomjesečnu NRS1 za EUR, te za 0,03 postotna boda s kamatnom stopom vezanom uz šestomjesečnu NRS1 za HRK.

Također, od 1. siječnja 2022. banka smanjuje fiksne i promjenjive kamatne stope na nove stambene i nenamjenske kredite te je dodatno kod stambenih kredita omogućila ugovaranje fiksnih kamatnih stopa na duži rok.

U ponudi stambenih kredita omogućen je izbor ugovaranja fiksne kamatne stope za cijelo otplatno razdoblje na rok do 15 godina i kombinacije fiksne kamatne stope za određeno razdoblje te nakon toga promjenjive kamatne stope.

Uz dosadašnju mogućnost kombinacije fiksne kamatne stope na 5 godina i nakon toga promjenjive, ponuda je proširena na kombinaciju fiksne kamatne stope na 15 godina i nakon toga promjenjive.

Komentirajte prvi

New Report

Close