Prvi event o financijskoj slobodi na temu ′Kako investiranjem možemo promijeniti život′

Autor: Objava za medije , 20. svibanj 2021. u 12:43
Foto: Finax

U nastojanju da građanima omogući kvalitetne sadržaje na temu osobnih financija i investiranja Finax se odlučio da uz ostale sadržaje koje nudi na svom YT kanalu, organizira i prvi event uživo gdje su posjetioci imali priliku osobno porazgovarati s gostima i Finaxovim stručnjacima.

U Zagrebu je prošli tjedan održan prvi event o financijskoj slobodi pod nazivom ′Kako investiranjem promijeniti život′ u organizaciji slovačkog robo-savjetnika Finaxa. Uz Finaxov tim na eventu su prisustvovali i drugi gosti koji su se posvetili kreiranju sadržaja na temu financijske pismenosti. Gosti panela bilisu: Sandra Ferenčak (′Tetka′ koja stoji iza bloga ′Jeste li financijski fit?′, Toni Milun (profesor matematike i financijski vloger), Hrvoje Serdarušić (financijski i ekonomski stručnjak te konzultant) i Finaxov Country manager za Hrvatsku Tamara Vrhovec Sekáč.

U nastojanju da građanima omogući kvalitetne sadržaje na temu osobnih financija i investiranja Finax se odlučio da uz ostale sadržaje koje nudi na svom YT kanalu, organizira i prvi event uživo gdje su posjetioci imali priliku osobno porazgovarati s gostima i Finaxovim stručnjacima.

Glavna tema eventa je bila osvještivanje i promicanje važnosti financijske novisnosti. Pokret FIRE svoje početke bilježi u ’90.-tima a zamah dobiva zadnjih 10-tak godina – Financial Independence Retire Early – potiče ljude da žive ispod svojih mogućnosti kako bi imali više novca za ulaganje za prijevremeno umirovljenje ili rad na pola radnog vremena. Princip podrazumijeva da uz što veću stopu štednje i postotak prihoda koji se ne troši, čovjek može brže postati slobodan živjeti život po svojim mjerilima.

Gosti Money festa

“Financijska sloboda općenito podrazumijeva život bez dugova, dovoljno ušteđevine i kvalitetnih investicija koje nam omogućavaju živjeti život kakav želimo, a ne kakav nam drugi odrede. Meni osobno financijska sloboda daje životne opcije koje bez nje ne bih imala, sigurnost za moju obitelj, a možda i najvažnije, sposobnost reći NE svemu suprotnom mojim životnim vrijednostima”, kaže Sandra Ferenčak, blogerica koja stoji iza bloga ′Jeste li financijski fit?′

Gost je bio i Toni Milun, autor edukativnog projekta ′S Milunom do milijuna′ smilunomdomilijuna.hr i portala tonimilun.com, financijski vloger, dobitnik nagrade Ponos Hrvatske za poseban doprinos obrazovanju, stalni gost emisije ′Školski sat′, koautor i voditelj emisije ′Financijalac′, najomiljeniji profesor matematike na ovim prostorima…

Foto: Finax

“Ako ste prije desetak godina htjeli investirati u fondove koji ulažu svjetsko tržište imali ste vrlo malo opcija i plaćali ste vrlo visoke naknade. Danas je situacija posve drugačija – čak i osobe koje imaju vrlo malo znanja o ulaganju mogu biti uspješni investitori. Kaže se da je najveću pogrešku u investiranju čine oni koji ne investiraju. Zato je važno početi ulagati što ranije i učiniti da složeni kamatni račun igra u našu korist. Svi smo svjesni da su, nažalost, mirovine u Hrvatskoj vrlo niske – prosječna starosna mirovina osoba koje su ove 2022. godine otišle u starosnu mirovinu iznosi tek nešto više od 2.500 kuna. Ako želimo dostojanstveni život u zreloj dobi, moramo se sami pobrinuti da ga ostvarimo”, kaže Milun.

Finax je prvi i najbrže rastući investicijski robo-savjetnik u CIE, koji putem svojih portfelja omogućava jednostavno i jeftino ulaganje u ETF fondove. Finaxova misija je kroz edukativne sadržaje naučiti ljude investirati i pomoći im na putu ka financijskoj neovisnosti. Finax je višestruko nagrađivani fintech koji je svoju priču započeo 2018. a trenutno broji više od 37 tisuća klijenata u pet zemalja CIE regije (Slovačka, Poljska, Hrvatska, Češka i Mađarska) te upravlja imovinom od više od 330 milijuna eura.

New Report

Close