Novo doba financijskih usluga: Uz HPB novac stiže u sekundi

Autor: Promo , 10. studeni 2020. u 08:21
Foto: Press

Instant plaćanja namijenjena su fizičkim osobama i poslovnim subjektima.

Plaćanje u realnom vremenu postalo je realnost za klijente Hrvatske poštanske banke. Start novog platnog sustava u Hrvatskoj kojeg je razvila Fina – NKSInst označio je početak novog doba financijskih usluga u kojem je moguće trenutno izvršavanje platnih naloga i prijenosa sredstava na račun primatelja. Riječ je o novom SEPA instant plaćanju, odnosno kreditnom transferu koje inicira platitelj – fizička osoba ili poslovni subjekt.

Inovacija na domaćem tržištu

Usmjerena na tehnološki napredak i kvalitetu ponude proizvoda i usluga koji donose uštedu vremena, a život i poslovanje korisnika čine lakšim i jednostavnijim, HPB je među prvim bankama u Hrvatskoj pristupila novoj shemi za instant plaćanja. Novim modelom plaćanja HPB nastavlja uvoditi nove trendove u bankarstvu i jačati konkurentnost dokazujući da jedino dobra usluga može biti mjerilo povjerenja klijenata i tržišnog uspjeha.

Brzo, jednostavno i sigurno

Brzina transakcije i stalna dostupnost, uz maksimalnu sigurnost, glavne su prednosti novog platnog sustava. Ono što razlikuje instant plaćanje od redovnog su dostupnost usluge 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu i 365 dana u godini, uz izvršenje transakcija i raspoloživost sredstava primatelju u roku od svega nekoliko sekundi. Instant plaćanja su zamjena za gotovinu što potvrđuje da je riječ o usluzi važnoj za budućnost platnog prometa.

Bilo kad i bilo gdje

Instant plaćanja omogućuju ne samo da se skrati vrijeme potrebno za transakciju, nego se ona izvršava u trenutku kad to najviše odgovara korisniku usluge te ih je moguće provoditi i vikendom i praznikom jer je usluga kontinuirano dostupna. Platitelju pruža mogućnost jednostavnog ispunjenja obveze odmah, odnosno bilo kad, a primatelju trenutnu raspoloživost sredstava na računu te bolje upravljanje likvidnošću. Sa uslugom instant plaćanja korisnici brže i jednostavnije upravljaju financijama uz stalnu dostupnost i maksimalnu sigurnost, upravo u skladu s njihovim očekivanjima.

 Za građane i tvrtke

Instant plaćanja namijenjena su fizičkim osobama i poslovnim subjektima, a da bi nalog zadovoljio preduvjete za instant plaćanje mora biti u kunama, maksimalnog iznosa do 100.000 kuna te zadan prema banci koja je također pristupila instant shemi. Za sada su to Partner banka i PBZ, a Hrvatska narodna banka koja je odobrila početak rada novog sustava, očekuje da će tijekom 2021. i ostale banke u Hrvatskoj svojim klijentima omogućiti međubankovna instant plaćanja.

 Plaćanje na broj mobitela

Pristup usluzi omogućen je putem digitalnih kanala Hrvatske poštanske banke – mHPB i internetskog bankarstva, a HPB u novom platnom sustavu sudjeluje i u svojstvu banke primatelja i banke platitelja. Korisnicima će uskoro biti omogućeno brzo i jednostavno plaćanje u nekoliko klikova na određeni broj mobitela iz imenika ili upisujući e-mail odnosno OIB umjesto IBAN-a primatelja, a nalozi zadani na ovaj način moći će se provesti i redovnim i instant plaćanjem.

suorganizator
projekt podržava
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
analitički partner

New Report

Close