Svijet novca
Svijet novca

Hanfa nagradila najbolje studentske radove

Njihovi su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po 5, 10 i 15 tisuća kuna.

Tomislav Pili
27. siječanj 2022. u 22:00
Čelnik Hanfe Ante Žigman i nagrađeni Luka Sovulj, Julija Božan i Mirna Jokić/Matija Habljak/PIXSELL

Na prigodnoj svečanosti u Zagrebu 21. siječnja dodijeljene su nagrade studentima čiji su stručni i znanstveni radovi proglašeni najuspješnijima temeljem natječaja koji je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila u listopadu 2020. godine.

Njihovi su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po 5, 10 i 15 tisuća kuna.

Prva nagrada dodijeljena je radu “Utjecaj kriptovaluta na tradicionalna financijska tržišta kapitala” autorice Julije Božan, studentice Ekonomskog fakulteta u Splitu. Druga nagrada otišla je radu “Održivost mirovinskih sustava u okolnostima sekularne stagnacije i demografskog starenja populacije” autora Luke Sovulja s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Trećom nagradom ovjenčan je rad “Perspektiva tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji” autorice Mirne Jokić, studentice Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Nagrađenima je, u ime Hanfe, čestitao predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Ante Žigman te državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ivica Šušak.

Kako bi se to studente i u budućnosti motiviralo na izradu znanstvenih i stručnih radova iz područja ekonomije, Upravno vijeće Hanfe odlučilo je da će u siječnju biti objavljen novi natječaj. Teme i svi detalji natječaja mogu se naći na internetskoj stranici Hanfe.

New Report

Close