Global Finance proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj

Autor: Objava za medije , 25. ožujak 2021. u 13:26
Foto: Press

Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb d.d. (PBZ) članicu Intesa Sanpaolo Grupe najboljom bankom u Hrvatskoj (Best Bank in Croatia), a Intesa Sanpaolo proglašena je najboljom bankom u Italiji (Best Bank in Italy).

Global Finance objavio je po 28. put svoje godišnje nagrade za najbolje banke svijeta – World’s Best Banks 2021. Potpuno izvješće o nagrađenim bankama bit će objavljeno u svibanjskom tiskanom i digitalnom izdanju časopisa Global Finance i online na GFMag.com s dobitnicima odabranim u 150 zemalja i teritorija diljem Afrike, Azije-Pacifika, Kariba, Srednje Amerike, srednje i istočne Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka, Sjeverne Amerike i zapadne Europe.
Dobitnici ovogodišnjih nagrada su one banke koje su pažljivo pratile potrebe svojih klijenta na zahtjevnim tržištima i postigle snažne rezultate istodobno polažući temelje za budući uspjeh.
Povodom proglašenja PBZ-a najboljom bankom u Hrvatskoj, Dinko Lucić, predsjednik Uprave je izjavio: „U ovim izazovnim vremenima, kada već godinu dana radimo u vrlo teškim uvjetima prouzročenih pandemijom, te još dodatno otežavajućim okolnostima zbog razornih potresa koji su pogodili našu zemlju, ova nagrada Global Financea nije samo potvrda poslovne kvalitete i izvrsnosti već nas dodatno potiče da i nadalje nastavimo s razvojem inovativnih i konkurentnih proizvoda koji će doprinijeti još višem standardu u pružanju usluga našim klijentima zbog kojih stalno nastojimo biti još bolji. Također, želio bih posebno zahvaliti svim našim zaposlenicima na zahtjevnom radu i predanosti koji su temelj ovako uspješnih rezultata“.
Odluke o odabiru donijeli su urednici časopisa Global Finance nakon konzultacija s korporativnim financijskim menadžerima, bankarima i bankarskim konzultantima te analitičarima diljem svijeta. U odabiru najboljih banaka, Global Finance uzeo je u obzir niz čimbenika, od kvantitativnih objektivnih pokazatelja do informativnih subjektivnih.
Objektivni kriteriji koji su se razmatrali uključivali su: rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateške odnose, novi poslovni razvoj i inovacije proizvoda. Subjektivni su kriteriji uključivali mišljenja analitičara tržišta kapitala, analitičara kreditnog rejtinga bankovnih konzultanata i ostalih uključenih u ovu industriju.

New Report

Close