Svijet novca
predvodnici

Deloitte: Digitalizirane banke bolje zarađuju

Peto izdanje Izvještaja o zrelosti digitalnog bankarstva, najvećeg svjetskog ispitivanja o digitalnom bankarstvu, obuhvatilo je 304 banke u 41 državi, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju i Bugarsku.

Poslovni.hr
27. listopad 2022. u 22:02
Foto: pd

Banke koje žele biti predvodnici moraju svojim klijentima nuditi više od tradicionalnih financijskih usluga; vodeći tržišni igrači omogućuju različite aktivnosti koje zajednički čine ekosustav rješenja koja se nude korisnicima – stoji u Deloitteovu Izvještaju o zrelosti digitalnog bankarstva u 2022.. U izvješću se dodaje kako odabrane vodeće banke u našoj regiji, pružaju globalno konkurentnu digitalnu ponudu svojim klijentima, dok većina banaka još uvijek ima prostora za napredak.

Peto izdanje Izvještaja o zrelosti digitalnog bankarstva, najvećeg svjetskog ispitivanja o digitalnom bankarstvu, obuhvatilo je 304 banke u 41 državi, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju i Bugarsku. “Naš Izvještaj pokazuje da se isplati investirati u digitalizaciju, čak i za vodeće banke na tržištu, ukoliko se realiziraju na pravi način. To pokazuju financijski rezultati vodećih banaka koje su investirale u digitalizaciju, kao što je 1,5 postotnih bodova veća vrijednost ROE ili za 5 postotnih bodova veći udio neto naknade u ukupnom prihodu”, izjavio je Dejan Obradović, viši menadžer u Deloitteovom odjelu poslovnog savjetovanja.

New Report

Close