Svijet novca
natječaj

APN započeo s primanjem zahtjeva za subvencije

Prema neslužbenim informacijama, zaključno s vremenom u kojem su novinari boravili u prostorijama APN-a, Privredna banka Zagreb (PBZ) predala je 87 zahtjeva, Erste banka 111 i Zagrebačka banka (Zaba) 100 zahtjeva.

Poslovni.hr
30. ožujak 2023. u 22:00
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak 20. ožujka je u sklopu osmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata.

Prema neslužbenim informacijama, zaključno s vremenom u kojem su novinari boravili u prostorijama APN-a, Privredna banka Zagreb (PBZ) predala je 87 zahtjeva, Erste banka 111 i Zagrebačka banka (Zaba) 100 zahtjeva. Direktor APN-a Dragan Hristov je istaknuo da se subvencioniranje stambenih kredita provodi sedmu godinu zaredom, dosad je odobreno oko 27.500 zahtjeva, a za ovu godinu za mjeru je predviđeno 9,3 milijuna eura, što je dovoljno za oko 5500 zahtjeva.

Inače, APN je za ovogodišnji natječaj ugovor o davanju subvencioniranih stambenih kredita potpisao s 12 banaka, a njihove se efektivne kamatne stope kreću od 3,12 do 3,75 posto. Subvencija države dodjeljuje se za prvih pet godina otplate kredita, uz mogućnost produženja od dvije godine za svako dijete u razdoblju subvencioniranja kredita.

New Report

Close