Uživalo se u tartufima, pršutu, vinima i drugim domaćim proizvodima

Autor: Promo , 29. rujan 2019. u 12:51
Foto: Press

ŠUŠUR U PETAK: U dvostrukom programu na virskoj rivi održan je prvi Gastro & Wine event na otoku i svečanost otvorenja trodnevnog Međužupanijskog prvenstva u ribolovu štapom s obale.

Prvi Gastro & Wine event na otoku Viru okupio je više stotina Virana i virskih gostiju koji su tijekom sinoćnjeg poslijepodneva i večeri uživali u glazbenom programu s klapom Puntamika i grupom Vista, specijalitetima s tartufima, domaćem pršutu te ponudi proizvođača hrane i pića iz zadarske regije. Gastro event na Viru nadovezao se na prijepodnevnu konferenciju „Turizam i urbanizam“ koju su organizirali Poslovni dnevnik i Večernji list, a cjelodnevni program nadopunjen je i svečanošću otvaranja trodnevnog Međužupanijskog U-16 prvenstva u ribolovu štapom s obale koje se od petka do nedjelje održava na otoku. Zato je na svečanosti otvaranja udičarskog natjecanja zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić posebno istaknuo važnost posezonskih događaja.

– Posjetio nas je ministar turizma Gari Cappelli upravo naglašavajući važnost razvijanja događaja u posezoni, a ribolovno natjecanje upravo je takvog karaktera – kazao je Vučetić zahvalivši se svim mladim udičarima i njihovim trenerima, kao i krovnom savezu, na dolasku na Vir. 

– Zahvaljujem vam što ste prepoznali Vir kao poželjnu udičarsku i sportsku destinaciju, a pogotovo naš virski ŠRD kao jednog od najboljih organizatora udičarskih natjecanja u Hrvatskoj – dodao je Vučetić, dok je istu zahvalu sudionicima uputila i predsjednica ŠRD Vir i domaćin natjecanja Elizabeta Fumić.   

– Svim sudionicima želim puno sportske sreće na natjecanju, dok ćemo se mi kao domaćini truditi da vam boravak na otoku bude što ljepši – kazala je Fumić. Nakon što su udičari s predstavnicima Hrvatskog saveza športskog ribolova na moru odradili uvodnu ceremoniju i registraciju natjecatelja, pridružili su se gastro šušuru na virskoj rivi. Tamo su na štandovima i otvorenoj kuhinji Vir turizma jela s tartufima spremali virski chef Dario Kapović iz vrhunskog zadarskog restauranta Bruschetta i kuhari virskog restorana Kotarina. Uz pileće medaljone ili filete brancina sljubio se Zadarski tartuf iz OPG-a Ive Matak, kao i u fužima na velikoj fritaji. Posjetitelji su posluženi s dva velika domaća pršuta, a svoje su proizvode izlagali Vinarija Bartolović, Kraljevski vinogradi, Vinarija Degarra, zadarska Maraska, PG Anđela sa sokovima Naš okus obitelji Grginović iz Sukošana te OPG Mladen Jezidžić s ponudom meda i napitaka od meda. Cijeli su program nadahnuto vodili Igor Jelenić Toto i Kristijana Požarina Rakić.   

New Report

Close