Bakarska ljetna rapsodija poduzetništva i vrhunske zabave

Autor: PD i VL native tim , 23. srpanj 2018. u 22:00
Različite ljetne manifestacije u Bakru prepune su posjetitelja

Sajam poduzetnika, obrtnika i OPG-ova ponudit će samo najbolje od domaće autohtone proizvodnje hrane, vina, maslinovog ulja i suvenira.

Slikarstvom sam se počela baviti iz hobija, a onda sam počela izrađivati nakit jer su mi različiti materijali pružali pregršt kreativnih mogućnosti. Zatim sam počela izrađivati i suvenire pa je hobi prerastao u pravi posao, priča Marina Kokorić iz Ivanje Reke, jedna od izlagača u okviru Festivala “Moja poduzetna Hrvatska”, koji će se 28. srpnja održati u Bakru, gradiću s 1600 stanovnika čiji se broj ljeti višestuko poveća.

Marina će s mnogim drugim domaćim proizvođačima predstaviti svoj nakit na velikom Sajmu poduzetnika, obrtnika i OPG-ova. Uz uzgajivače  i proizvođače proizvoda od lavande, medare, voćare, posjetitelji će moći razgledati, a i kupiti, uporabnu unikatnu keramiku, nakit i mnoštvo eko proizvoda, poput SMID hrenade nagrađene srebrnom medaljom za inovaciju.

Poslovni hotel
Ekološkom se proizvodnjom bavimo od 2006. godine, a osim naše čuvene hrenade, imamo i pesto od tikvica s bučinim sjemenkama i uljem, chutney od jabuka i dvije vrste senfa, pikantni i s kurkumom, pojašnjava Mirjana Strancarić s OPG-a Smid koji se također priprema za veliki bakarski sajam na kojem će izložiti i svoj jabučni ocat koji je za kvalitetu nagrađen zlatnom medaljom.

Jelušić Marić

Naš koncept je interpretacija kulturne, povijesne i prirodne baštine i razvoj sportsko-rekreativnog turizma.

Sajam će se održati na terasi ispred hotela Jadran koji se planira prenamijeniti u hotel s četiri zvjezdice. U industrijskoj zoni se gradi i poslovni hotel na devet etaža, a u posljednjih pet godina, razvija se i privatni smještaj, pa je u ovom trenutku na području grada registrirano 85 privatnih iznajmljivača s oko 400 ležajeva. S obzirom da se naša gastronomija temelji na zdravim i prirodnim namirnicama, na Festival poduzetništva u Bakru stiže i ekipa kuhara iz kulinarske akademije “Majstor kuhar” koji će tijekom Gastro show programa za sve koji vole morsku hranu pripremati 500 finih morskih porcija.

S obzirom na to da stižemo u Bakar, živopisni primorski gradić, odlučili smo se za pripremu jednog finog rižota od domaćih liganja. Iako se možda u prvi mah čini jednostavno jelo, ono ipak ima neke male tajne u pripremi koje ga u konačnici čine ukusnijim i kremastijim, pa ćemo baš takav rižoto skuhati posjetiteljima u Bakru, najavio je chef Dario Lide iz kulinarske akademije “Majstor kuhar”.

Bakarski susreti
Za dodatnu zabavu za sve uzraste tijekom Festivala pobrinula se lokalna Turistička zajednica. U Bakru već mjesec dana traje čuveno “Margaretino leto”, a 28. srpnja održat će se popularni “Bakarski susreti”, sportsko-zabavna manifestacija osmišljena po uzoru na stare “Jadranske susrete” koji su ljeti bili popularni 70-tih godina prošlog stoljeća. Cilj Bakarskih susreta i igara je promocija Grada, njegovo postupno kulturno i turističko oživljavanje kroz veće zabavne projekte.

Dakle, vratiti naš grad moru i ujedniti sva naša mjesta kroz sportsko nadmetanje prepuno zabave, ističe Sonja Jelušić Marić, direktorica bakarske Turističke zajednice i dodaje da, u suradnji s Gradom Bakrom, razvijaju koncept turizma koji ide u smjeru interpretacije kulturne, povijesne i prirodne baštine uz razvoj sportsko-rekreativnog turizma koji se idealno uklapa u sve potencijale bakarskoga kraja.

Osim ekipama koje se natječu, Bakarski su susreti, zbog neobičnih i zabavnih igara, uvijek zanimljivi i mnogobrojnim turistima koji ljeti u sve većem broju dolaze u Bakar. Neobičan i događajima bogat Festival “Moja poduzetna Hrvatska” u Bakru završava žestokim rock koncertom Opće opasnosti, megapopularnih slavonskih rockera koji u Bakar dolaze prvi put. Svi oni koji su već bili na našim koncertima znaju što ih čeka, a to su dva sata vrhunskog rocka.

Uvijek na koncertima dajemo sve od sebe, pa ćemo tako nastupiti i u Bakru i vjerujem da će se svi super zabaviti, a naravno, s obzirom na to da smo prvi put tamo, dečki i ja ćemo i  turistički razgledati grad, jer mislim da im treba i malo domaćih turista, a ne samo stranih, na svoj osebujan način poručio je frontman Opće opasnosti Pero Galić.

New Report

Close