Projekt financiran iz EU fondova: Završeni radovi na izgradnji i opremanju Poslovne zone Drniš

Autor: Promo , 06. lipanj 2022. u 14:29
Foto: Grad Drniš

Projekt su predstavili gradonačelnik Drniša Josip Begonja i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Ivana Sučić.

Završeni su radovi na izgradnji i opremanju Poslovne zone Drniš te je ishodovana uporabna dozvola. Poslovna zona je uređena kroz projekt ‘Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u Poslovnu zonu Drniš’, koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Završno predstavljanje projekta održano je danas u Velikoj gradskoj vijećnici u Drnišu.

Projekt su predstavili gradonačelnik Drniša Josip Begonja i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Ivana Sučić.

“Na području grada Drniša aktivne su četiri poslovne zone od kojih su dvije uvrštene od strane agencije za investicije i konkurentnost na listi perspektivnih zona. To su poduzetnička zona Radonić i poduzetnička zona u Drnišu, čije smo dijelove ovih dana komunalno opremili. Naime, prije nekoliko dana su završeni svi radovi na izgradnji i opremanju ovog dijela poslovne zone u Drnišu ishodovana je uporabna dozvola, izvršen je i tehnički pregled”,  kazao je gradonačelnik Begonja.

Razvoj i unaprjeđenje kvalitete i dostupnosti Poslovne zone Drniš

Svrha projekta je razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture Poslovne zone Drniš u Gradu Drnišu kroz poticanje ulaganja u zajedničku komunalnu infrastrukturu s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.

Također, gradonačelnik Begonja najavio je i izgradnju obilaznice Drniša koja bi se mogla, prema najavama, početi realizirati početkom iduće godine. To će rasteretiti glavnu prometnicu kroz Drniš i to od kamionskog prometa koji bi bio preusmjeren te bi se smanjile gužve, a i skratio bi se put prema ulasku na autoput.

Pročelnica Sučić detaljnije je opisala projekt i najavila novi vid poslovanja – co-working.

“Projektom se postiže jačanje pozicije regionalne poslovne infrastrukture te čini iskorak u lokalnom razvoju, povećanje kapaciteta vida co-workinga, posljedično i nova zapošljavanja, ostvarujući pri tom specifičan cilj ovog poziva”, kazala je pročelnica Sučić.

Vrijednost projekta je 9.167.698,25 kuna. Europska unija je sufinancirala 75 posto vrijednosti projekta, odnosno 6.855.148,68 kuna. Prijavom na Javni poziv za sufinanciranje EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini kojeg je objavilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Grad Drniš je osigurao još dodatnih 1.371.029,74 kuna bespovratne potpore. Trajanje projekta je od 10. lipnja 2019 . do 10 lipnja 2022. godine.

Realizacijom projekta Grad Drniš proširuje kapacitete poslovne infrastrukture i posljedično povećava broj poduzetnika na tržištu proširenjem dostupne ponude koje omogućavaju poduzetnicima odgovor na rastuće zahtjeve tržišta te dostiže sljedeću razvojnu stepenicu u općoj društvenoj koristi.

Zaključno, Matko Marijan, član Uprave zadužen za financiranje i prodaju, tvrtka Oblak beton Radonić prezentirao je rad svoje tvrtke.

New Report

Close