Top 505 kompanija 2022
Pokreni nešto svoje

Vjetar u leđa malim poduzetnicima s održivim poslovnim idejama

Program ‘Pokreni nešto svoje’ podržava poduzetništvo zaokruženim paketom edukacije te mentorske i financijske po…
PD VL native tim
26. rujan 2022. u 22:00
Maja Subotić Šušak i Katarina Zlatec iz cvjetnog ateljea Samonikla /PHILIP MORRIS

Program ‘Pokreni nešto svoje’ već šestu godinu prepoznat je od strane hrvatskih mikropoduzetnika i poduzetnika. U njemu vide priliku da tržištu predstave svoje društveno korisne projekte i to uz potporu najvećih, onih koji vjeruju da je društvena odgovornost puno više od slova na papiru.

U cilju pozitivnog utjecaja na cijelo društvo projekt već šest godina podupire i tvrtka Phillip Morris Zagreb. U tom partnerstvu kreiran je program podrške usmjeren onima koji doprinose ciljevima održivog razvoja.

Pokretači gospodarstva

U sklopu programa bira se šest najboljih projekata koji će dobivati savjetodavnu i financijsku podršku. ”Misao vodilja pri inicijalnom pokretanju programa bila nam je dati svoj doprinos društvu i zajednici u kojoj poslujemo, i to na dugoročno održiv način. Razmišljajući o tome kako to postići, shvatili smo da upravo kroz podršku mikro poduzetništva možemo ostvariti najveći utjecaj.

405

prijava iz cijele Hrvatske stiglo je za šesti ciklus programa

Oni su, naime, jedni od pokretača gospodarstva, ali i izvor zaposlenja. Mnogi od njih imaju zaista veliki potencijal, no često im nedostaje adekvatna financijska, ali i mentorska podrška, a upravo je to područje gdje mi, zajedno s ACT Grupom, možemo dati svoj doprinos”, rekli su iz tvrtke Phillip Morris Zagreb.

Za provedbu šestog po redu programa Philip Morris Zagreb osigurao je 444.000 kuna, dok je kroz dosadašnjih pet izdanja ovog programa u impact poduzetništvo ukupno uložio više od tri milijuna kuna.

Organski namaz od bundeve jedan je od najpopularnijih proizvoda Organica Vite/PHILIP MORRIS

Ulaganje u budućnost

Jedan od najvažnijih kriterija odabira dobitnika bila je društvena i ekološka održivost projekta, kao i održivost i potencijalno poslovanje sudionika te inovacije koje doprinose vrijednom društvenom utjecaju. Ovogodišnjih šest najboljih projekata koji će tijekom idućih šest mjeseci dobivati kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku i bespovratnu financijsku potporu u iznosu od 74.000 kuna su BIFARD j.d.o.o. (Zagreb), Cidrani d.o.o. (Zagreb), Digicyte digitalne tehnologije d.o.o. (Zagreb), obrt Šuma Šuma, vl. Maja Subotić Šušak (Zagreb), obrt Organica Vita, vl. Maja Lazić (Vraneševci) te NADES Design (Zagreb).

”Iskreno vjerujemo u svaki od ovih šest projekata i čast nam je što im možemo biti potpora u unaprjeđenju poslovanja, kako mentorski, tako i financijski. Svake godine sve nam je teže odabrati najbolje i stvarno smo ponosni na naš portfelj dobitnika. Svima njima pružamo zaokruženi paket edukacije i mentorske podrške – od razvoja poduzeća, preko menadžmenta i marketinga, do upravljanja društvenim utjecajem njihovog poslovanja.

Uvjereni smo kako ovaj program doprinosi izgradnji boljeg ekonomskog sustava na kojem na počiva budućnost, a da će značajan doprinos tome dati i ovogodišnji dobitnici”, pojasnila je voditeljica poslovnog razvoja u ACT Grupe Ana Brigović.

Obrt Organica Vita bavi se ekološkom proizvodnjom ljekovitog bilja i uljarica/PHILIP MORRIS

Svakome 74.000 kuna

Da je program zbilja postao vrijedna odskočna daska za sve one kojima je održivost visoko na listi prioriteta njihovih poslovnih ideja, govori i činjenica da je na natječaj u šestom ciklusu programa pristiglo 405 prijava iz cijele Hrvatske. U drugi krug ušli je 14 najboljih, a oni su se izdvojili inovacijom koja doprinosi vrijednom društvenom utjecaju, ali i održivošću i potencijalom njihovog poslovanja.

Nakon što je s finalistima komisija obavila intervjue te dodatno razmotrila njihove prijave, odabrano je šest projekata kojima će, osim bespovratne financijske potpore u iznosu od 74.000 kuna, ACT Grupa i Philip Morris Zagreb osigurati i promociju te kontinuirano poslovno mentorstvo tijekom sljedećih šest mjeseci.

”Održivost je jedna od temeljnih sastavnica našeg poslovanja i transformacije, a za nas je ona prilika za inovacijama, rastom i stvaranjem dugoročnih vrijednosti. Kada se prisjetimo samih početaka programa Pokreni nešto svoje, mi u Philip Morris Zagrebu bili smo vođeni željom kako pronaći način da kao velika kompanija doprinesemo društvu i zajednici u kojoj poslujemo.

Odlučili smo svoj doprinos dati podržavajući naše impact poduzetnike. Osim financijskih pokazatelja koji svjedoče o uspjehu ovog programa, još više smo ponosni na to da smo svojom potporom pomogli u otvaranju radnih mjesta, omogućili ulaganje u infrastrukturu, proizvodne procese, pogone i razvoj novih proizvoda. Činimo to već šestu godinu zaredom i unaprijed se radujemo uspjesima ove generacije poduzetnica i poduzetnika, kojima od srca čestitam na dobivenoj potpori”, zaključili su iz tvrtke Phillip Morris Zagreb.

* Sadržaj omogućio Philip Morris

New Report

Close