Učinkovit trening koji pomaže u fazi planiranja i pripreme strategije za krizu

Autor: PD VL native tim , 13. veljača 2023. u 22:00
Crisis Simulation otvoreni trening održava se 21. ožujka 2023.,od 9 do 14 sati u HUB385/ Shutterstock

Crisis Simulation jedinstven je jer funkcionira kao interaktivni softver za simulaciju krize oponašajući digitalno okruženje u kojemu poslujemo.

Agencija za odnose s javnošću Komunikacijski laboratorij u partnerstvu s kompanijom Conducttr organizira Crisis Simulation (www.crisissimulation.eu), trening krizne komunikacije koji pomaže organizacijama u uspješnom upravljanju kriznom komunikacijom i procjeni timova za pripremljenost na krizu.

Crisis Simulation jedinstven je po tome jer funkcionira kao interaktivni softver za simulaciju krize oponašajući digitalno okruženje u kojemu svakodnevno poslujemo, pripremajući organizacije na uspješno upravljanje krizom prije nego što se ona dogodi.

Nijedna industrija nije imuna na potencijalnu krizu, a čak 50 posto kriza događa se u sektoru robe široke potrošnje i farmaceutskoj industriji. Prema podacima Instituta za krizni menadžment, oko četvrtina kriza u svijetu izazvana je od strane zaposlenika i članova organizacije.

Rješavanje kompleksnih scenarija

Trening traje ukupno četiri sata - počinje s uvodnim predavanjem o kriznom komuniciranju nakon kojeg slijede tri sata intenzivnog treninga krizne komunikacije.

Izvješće o globalnim rizicima za 2022. godinu Svjetskog ekonomskog foruma na prvo je mjesto kratkoročnih prijetnji stavilo ekološke prijetnje uzrokovane sve češćim ekstremnim vremenskim uvjetima. Sve su češći i cyber napadi, koji su se u 2021. godini događali svakih 11 sekundi.

Prema istraživanju kuće PwC “Global Crisis Survey” više od 70 posto ispitanika, poslovnih lidera, izjavilo je da je kriza negativno utjecala na njihovo poslovanje. U istom je istraživanju čak 95 posto ispitanika izjavilo da postoji potreba za unaprjeđenjem njihovih vještina upravljanja krizom. Iako u teoriji većina lidera zna da bi trebala imati plan odgovora na krize, imalo ga je samo 35 posto ispitanika PwC-ovog istraživanja.

Komunikacijski laboratorij kaže da je usluga Crisis Simulation namijenjena organizacijama koje i u vrijeme neočekivanih, iznimno zahtjevnih i neizvjesnih situacija žele postupati odgovorno prema svim svojim javnostima i zaštititi svoje poslovanje.

Minimalizacija štete

Crisis Simulation namijenjen je svima koji se žele što kvalitetnije pripremiti za uspješno upravljanje kriznim situacijama. Prvenstveno je koristan top menadžmentu, komunikacijskim stručnjacima i donositeljima odluka u različitim organizacijama kako bi procijenili i unaprijedili vještine upravljanja kriznom komunikacijom.

Trening je ujedno i alat za procjenu i spremnost tima na upravljanje krizom kao i provjeru funkcionalnosti postojećih kriznih priručnika za koje možda postoji potreba prilagodbe s obzirom na aktualna mikro i makro okruženja u kojima organizacija posluje. Iako većina organizacija pripremu za kriznu situaciju doživljava kao luksuz koji podrazumijeva dodatno vrijeme, novac i angažman, jedna od prednosti ovog treninga je da ne oduzima puno vremena.

70

posto poslovnih lidera u istraživanju PwC-a izjavilo je da je kriza negativno utjecala na njihovo poslovanje

U relativno kratkom periodu od nekoliko sati pojedincima i timovima pruža mogućnost uvida u načine nošenja s neočekivanim, kriznim i stresnim situacijama. Na kraju korisnici dobivaju detaljan izvještaj u kojem se analizira učinak treninga s obzirom na postavljene ciljeve te se jasno definiraju prednosti i slabosti tima te područja na kojima postoji prostor za razvoj.

“Kvalitetno upravljanje kriznom komunikacijom počinje u fazama planiranja, identifikacijom potencijalnih problema te mogućih ishoda kako bi se minimizirala šteta i negativne posljedice za dionike i organizaciju. Simulacija krize i vježbanje fiktivnih scenarija mogu pripremiti organizacije za uspješno upravljanje krizom. Nije pitanje hoće li se kriza dogoditi, nego kad će se dogoditi i koliko uspješno će organizacija upravljati njome.

Spriječiti nastanak krize

Dio kriznog plana treba biti i plan krizne komunikacije jer, kad se dogodi kriza, komunikacija organizacije treba biti brza, točna i dosljedna. Plan krizne komunikacije, uz definirani krizni tim te treninge krizne komunikacije predstavljaju osnovne alate pretkrizne faze u kojoj je moguće i spriječiti nastanak krize prepoznamo li učinkovito rizike i naučimo upravljati njima.

Crisis Simulation učinkovit je alat koji može pomoći organizacijama baš u fazi planiranja i pripreme da preispitaju i po potrebi prilagode strategiju odgovora na krizu te procjene pripremljenost timova na krizu”, pojašnjavaju u agenciji.

* Sadržaj omogućio Komunikacijski laboratorij

Crisis Simulation otvoreni trening

Crisis Simulation otvoreni trening jedinstvena je prilika pojedincima iz različitih organizacija da provjere spremnost i kompetencije u upravljanju kriznom komunikacijom. Trening se održava se 21. ožujka 2023., od 9 do 14 sati u HUB385, Petračićeva 6 u Zagrebu. Cijena je €1700 + PDV (po osobi). Scenarij krize odvijat će se oko hakerskog napada na fiktivnu organizaciju, s mnogobrojnim uključenim dionicima, s više ili manje utjecaja na sam tijek krize. U samom zapletu krizne situacije odvija se još jedna kriza unutar krize što polaznicima predstavlja dodatan izazov u učinkovitom upravljanju komunikacijom. Trening traje ukupno četiri sata - počinje s uvodnim predavanjem o kriznom komuniciranju nakon kojeg slijede tri sata intenzivnog treninga krizne komunikacije pod nadzorom iskusnih komunikacijskih stručnjaka. Zatim se radi procjena vještina i spremnosti polaznika u upravljanju krizom komunikacijom, a na kraju treninga, radi se detaljna analiza koraka i procjenjuje se razina učinkovitosti odgovora na krizu. Nakon treninga, tim komunikacijskih stručnjaka priprema analizu i detaljan izvještaj prema unaprijed definiranim ciljevima na temelju detaljnih evaluacijskih upitnika te daje daljnje preporuke za unaprjeđenje vještina upravljanja kriznom komunikacijom. Jasno se definiraju prednosti i slabosti tima ili pojedinaca te područja na kojima postoji prostor za razvoj. Prijave za Crisis Simulation trening su otvorene, a prijaviti se možete putem stranice www.crisissimulation.eu.

New Report

Close