30 godina hrvatskoga gospodarstva
Radnik d.d.

Tradicija koja ulijeva povjerenje

U 2020. godini Radnik d.d. je ostvario prihod od 730 milijuna kuna, a Grupa Radnik ostvarila je ukupni prihod od 1,1, mi…
Promo
31. svibanj 2021. u 09:00
Mirko Habijanec/PIXSELL

Radnik d.d. Križevci ponosi se svojom tradicijom od 73 godine uspješnog poslovanja. U 2020. godini Radnik d.d. je ostvario prihod od 730 milijuna kuna, a Grupa Radnik ostvarila je ukupni prihod od 1,1, milijardi kuna, od čega 95 posto u Hrvatskoj, a 5 posto u inozemstvu.

Dijelom je to rezultat i brojnih organizacijskih pomaka i povećanja efikasnosti rada na gradilištima, te širenje poslovanja akvizicijom manjih građevinskih poduzeća; Bistra d.o.o. Đurđevac, Hidroing d.d. Varaždin, Vodogradnja d.d. Varaždin, Hidroregulacija d.d. Bjelovar.

Grupa Radnik zapošljava 750 radnika. Plaće radnika su 2020. značajno porasle, što je zajedno s ostalim mjerama omogućilo navedene pozitivne rezultate. Pored domaćih gradilišta, kontinuirano izvode betonske i AB radove, tesarske i zidarske radove, za poslovne partnere širom SR Njemačke, s kapacitetima od 80 do 120 radnika, te na tom tržištu ostvaruje dobre poslovne rezultate.

U trenutnim uvjetima pandemije, evidentna je stagnacija privatnih investicija, a javne investicije sporo se pokreću radi kompliciranih postupaka javne nabave i pripreme tehničke dokumentacije, potrebne za obnovu nakon potresa.

Povećani su troškovi na prilagodbu uvjeta rada u svim segmentima poslovanja, uslijed mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa i pratećeg rasta troškova građevinskih materijala, kao i drugih troškova poslovanja.

Ponosni smo na ostvareno tijekom proteklih 30 godina poslovanja u okvirima hrvatskog gospodarstva, u kojem periodu smo vrijednost Društva višestruko povećali. Priliku za održavanje uspješnog poslovanja vidimo u dostignutom stupnju ekonomske i stručno tehničke sposobnosti Društva, te vjerujemo u nastavak uspješnog poslovanja u budućnosti.

New Report

Close