Tokić okuplja više od tisuću zaposlenika – od podatkovnog znanstvenika do specijalista za robotiku i umjetnu inteligenciju

Autor: Promo , 25. listopad 2021. u 22:00
Press photo

U posljednjih šest godina Tokić Grupa utrostručila je broj zaposlenih, koji je pripajanjem slovenskog Bartoga premašio tisuću zaposlenika. Istovremeno, od početka godine na području Hrvatske i Slovenije otvara se prosječno jedna poslovnica mjesečno te potreba za stručnjacima različitih profila konstantno raste.

Hrvatska pamet Hrvatskoj, a Tokićevo iskustvo – svima! Nakon kontinuiranog rasta u 2019. nastavljenog i u kriznoj 2020. Tokić Grupa najnoviju razinu usluge uspješno uspostavlja i na slovenskom aftermarket tržištu. Paralelnim otvaranjem novih poslovnica, kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj, raste i broj zaposlenih.

No, pored novozaposlenih prodajnih savjetnika sve veći udio u poslovnoj strukturi je s područja logistike, ali i nekih „zanimanja budućnosti“ poput podatkovnih znanstvenika, specijalista za robotiku i automatizaciju, specijalista za upravljanje zalihama ili specijalista za umjetnu inteligenciju, kakvi u Tokiću već rade.

Iako je Tokić grupa u tekućoj godini otvorila čak 12 novih poslovnica u obje zemlje, kontinuirano se ulaže u istraživanje i razvoj. Upravo je zbog takve poslovne strategije i niza promjena uvedenih u svakodnevni rad Tokić i uvršten među 50 najinovativnijih tvrtki Europe, te je dobio titulu The Future Shaper.

Danas ti stručnjaci, čija zanimanja kad su se oni rodili još nisu niti postojala, rade u središnjici Tokića u Sesvetama, dok je dio njih smješten u Mirnoj Peči, u novouređenoj slovenskoj poslovnoj zoni koja je na pola puta između Zagreba i Ljubljane. Najveći regionalni trgovac autodijelovima od osnovne je djelatnosti – prodaje, napravio zamjetnu preobrazbu u tehnološki usmjerenu korporaciju s vizijom daljnjeg širenja po Europi.

Posao u Tokiću tako su odabrali bivši zaposlenici Amazona, vodećih europskih trgovačkih lanaca i internacionalnih banaka, ali i IT-evci, pravni, financijski i ekonomski stručnjaci. Sva njihova znanja redovito se nadograđuju, pa tako primjerice posljednjih godina Tokić grupa u razvoj i edukaciju ulaže 1,5 posto svojih prihoda. Kako kroz interne specijalizacije, tako i educiranjem zaposlenika na najprestižnijim europskim sveučilištima.

Upravo je na nedavno održanom internom T1 Meetupu, na kojem uprava tvrtke i zaposlenici razmjenjuju iskustva i predstavljaju strategiju za nadolazeće razdoblje, istaknuto kako je ključan sastojak uspjeha svježina koju donose novi kadrovi te nove tehnologije, koje tvrtka uvodi u svakodnevno poslovanje.

Zaposleni u Tokiću tako imaju podršku više od 160 interno razvijenih robotski automatiziranih procesa, koji nisu ukinuli niti jedno radno mjesto. Takav iskorak u moderne tehnologije odražava se unapređenjem poslovnih procesa na svim razinama; od poslovnica i logistike do odjela digitalne transformacije i inovacija.

U snažan rast i razvoj prodajne mreže, poslovanja i zaposlenika ove je godine Tokić investirao oko 12,5 milijuna eura. No, to je ujedno i kompanija u kojoj znaju da agilnost, inovacije te alati ništa ne znače bez poštovanja čovjeka, koji je u Tokiću uvijek na prvom mjestu.
Na taj način stvoreni su preduvjeti za kontinuirani rast, čak i u krizi, ali i daljnje širenje izvan regionalnih granica.

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close