Studenti su pokazali da će biti prava pojačanja za poslovnu zajednicu

Autor: PD VL native tim , 11. prosinac 2022. u 22:00
Osijek dobio prvi HP-ov paketomat u sklopu realizacije projekta vrijednog 108 milijuna kuna/DUBRAVKA PETRIĆ/PIXSELL

Marijana Miličević, direktorica korporativnog marketinga Hrvatske pošte, govori o natječaju Paketomat.

Hrvatska pošta već godinama podržava projekt Poslovnog dnevnika Hrvatska pamet Hrvatskoj. Ove godine je u sklopu njega pokrenula i natječaj Paketomat u kojem su pozvali studente da osmisle promotivnu i edukativnu kampanju za usluge Paketomata.

O natječaju, kreativnim studentskim radovima, ulaganjima u mlade i razvoju novih proizvoda razgovarali smo s Marijanom Miličević, izvršnom direktoricom korporativnog marketinga Hrvatske pošte.

Što vas je motiviralo na pokretanje tog projekta, što ste htjeli njime postići?

Više je razloga zbog kojih smo se odlučili na ovaj projekt. Prvi razlog je da vidimo kako će nove generacije reagirati na ovu inovaciju Hrvatske pošte i hoće li nam njihova otvorenost prema novitetima donijeti kreativne ideje. Drugi razlog je taj što se radi o društveno korisnom projektu, a na takve projekte se Hrvatska pošta zaista rado odaziva. Mi smo državna kompanija koja gaji iskrenu emociju prema društvu čiji smo dio. Treći razlog poslovne je naravi. Želimo povećati popularnost paketomata i zato tražimo rješenja koja će nam u ostvarenju tog cilja pomoći.

Kako ste zadovoljni rješenjima koja su predstavili studenti?

Studenti su opravdali naša očekivanja i pokazali da će u skoroj budućnosti biti prava pojačanja za poslovnu zajednicu. Rješenja su varirala od onih koja koriste provjerene oglašivačke formule kakvima se služe profesionalne marketinške agencije do iznenađujućih i kreativnih koje bi mnogi stručnjaci proglasili preriskantnima. No upravo takva rješenja su nas najviše i razveselila.

Marijana Miličević, direktorica korporativnog marketinga Hrvatske pošte/GORAN SALETTO

Na koje još načine Pošta podržava i ulaže u mlade?

Kontinuirano podržavamo projekte posvećene studentskoj populaciji kao i učenicima školskih naraštaja, od školskih sportskih natjecanja do natjecanja studenata inovatora.

Osim toga, organiziramo i nagradno natjecanje u kreiranju najljepše dječje marke u kojem sudjeluju učenici osnovnih škola, pomažemo uređivanje dvorana za predavanja te educiramo studente o mogućnostima slanja paketa koje su povoljnije čak i od tradicionalnog slanja paketa autobusom.

Koliko su danas usluge Pošte prilagođene mladima i koliko se na njih stavlja težište kod razvoja novih?

Hrvatska pošta definirala je digitalizaciju kao važan cilj i zato ulažemo velika sredstva i napore u inovacije i modernizaciju svih naših procesa kako bi osuvremenili svoje proizvode i usluge i prilagodili ih današnjim korisnicima i njihovim novim navikama. Ovo se naročito odnosi na mlade generacije koje na svoj smartphone gledaju kao na neodvojivi dio tijela i neprestano ga koriste.

Upravo zato je sve više klasičnih poštanskih proizvoda i usluga modernizirano i dostupno putem smartphonea pa tako danas možete naručiti usluge brze dostave Paket24, obaviti plaćanje računa putem usluge ePošta, prebaciti nekome novce putem usluge PostCash ili kupovati na web trgovini Žuti klik bez da napustite udobnost svoje fotelje.

Je li Paketomat jedna od tih usluga, koje se njegove glavne prednosti i je li njime Pošta napravila iskorak u odnosu na konkurenciju?

Paketomat je kulminacija svih naših napora da moderniziramo Hrvatsku poštu i približimo se potrebama današnjih korisnika. Radi se o novom kanalu brze dostave Paket24 namijenjenom korisnicima koji žele primati i slati pakete u pokretu, bez čekanja dostavljača.

Paketomati su postavljeni na 190 frekventnih lokacija diljem Hrvatske i do idućeg ljeta bit će ih 300. Radi se o najvećoj mreži paketomata na našem tržištu koji uz 1015 poštanskih ureda čine najbrojniju mrežu mjesta slanja i preuzimanja paketa.

Važna prednost je i to da više od 97 posto paketa dostavljamo za manje od 24 sata. Cijena slanja paketa svih veličina iz paketomata u paketomat, iz paketomata u poštanski ured i iz poštanskog ureda u paketomat iznosi samo 19,90 kuna. Korištenje paketomata pojednostavljeno je do krajnjih granica. Preuzimanje paketa traje manje od 10 sekundi.

Ako često koristite plaćeni povrat robe iz web trgovina, morate znati da je za povrat robe dovoljno na paketomatu očitati dobivenu naljepnicu s bar kodom i pretinac za slanje će se odmah otvoriti.

Preuzmite ili šaljite pakete putem novog dostavnog kanala Hrvatske pošte

Paketomati su postavljeni diljem Hrvatske, uključujući i otoke Krk, Pag, Lošinj, Brač i Korčulu. Žuti automatizirani uređaji s pretincima različitih dimenzija sve češći su prizor u mjestima i gradovima diljem Hrvatske. Otkako je Hrvatska pošta predstavila novi dostavni kanal prošle godine, postavljeno je već više od 180 paketomata koji su promijenili način na koji korisnici primaju i šalju pošiljke. S paketomatima na frekventnim lokacijama korisnici više ne ovise o terminu kojeg odredi dostavljač, nego sami biraju gdje i kad će preuzeti pošiljku. Paketomati su dostupni svaki dan u tjednu, od 0 do 24 sata, a korisnici mogu beskontaktno preuzimati i slati svoje pakete u vrijeme kada im najviše odgovara. Za dostavu i otpremu pošiljaka s paketomata brine se Paket24 – usluga brze paketne dostave Hrvatske pošte, koja na nove lokacije dostavlja i pošiljke naručene u domaćim i stranim e-trgovinama. Nova dostavna mreža Hrvatske pošte bit će kompletirana nakon postavljanja tristotog paketomata, a popis već postavljenih paketomata provjerite na internetskim stranicama Hrvatske pošte.

* Sadržaj omogućila Hrvatska pošta

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close