Poslovna 2022.
Nela Bučević

Spremnost na promjenu i brzu prilagodbu ostat će temelj svakog poslovanja

U Foreu smo bili agilni i prije nego što je to postao ‘’buzzword’’. Agilnošću se vodimo od prvog dana našeg poslovanja.

Nela Bučević
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: PD

Ova je godina za nas je bila godina agilnosti i fleksibilnosti. Svoj smo način rada učinili još bržim, razvijajući i implementirajući nove modele poslovanja. Pravovremena reakcija na izazove u modelima rada u prošloj je godini bila ključna.

Ona nam je donijela uspješnost u eksternom, ali i internom funkcioniranju, pri čemu je bitno naglasiti i emocionalni segment koji je pandemija stavila pred iskušenje. Naime, remote način rada promijenio je koncepte motivacije i angažiranosti zaposlenika pa se njihovom poboljšanju moralo doskočiti novim, već svima poznatim rješenjem – hibridnim modelom rada. On je za nas, kao i projektno usmjeren model rada, postao imperativ.

Spremnost na promjenu i brzu prilagodbu pokazali su se presudnima, a u nadolazećim će godinama oni biti temelj svakog poslovanja, bez obzira na njegov modul.

Takva dinamika dio je DNK-a naše kompanije od samih početaka, multikulturalnost i internacionalnost je uvjetuju. Štoviše, inovativnost i revolucionalizacija standarda, core našeg branda, nemogući su bez spremnosti na adaptaciju i prihvaćanje novog i drugačijeg.

Mi smo spremni na svakodnevne promjene, to je jednostavno naš način rada. Volimo reći da smo bili agilni i prije nego što je to postao ‘’buzzword’’. Agilnošću se vodimo od prvog dana našeg poslovanja, u unutarnjoj organizaciji poslovanja, ali i u odgovaranju na najnovije tržišne trendove. Dapače, dinamičnost tržišta nas konstantno inspirira i otvara nam nove mogućnosti.

Ova je godina, vjerujem, za svaku organizaciju bila i više nego izazovna, s obzirom na to da je ujedno i prva puna godinu kroz koju prolazimo u pandemijskim uvjetima rada, no za nas je ovo bio period u kojem smo odlučili u potpunosti usavršiti moć prilagodljivosti, koja će nas, sigurna sam, činiti još snažnijima i učinkovitijima.

Nela Bučević, globalna HR direktorica Forea

New Report

Close