Poslovna 2022.
Mihael Sedmak

Seniori dragi, gdje ste?

Čak 57% europskih tvrtki očekuje da će im promet rasti u 2022., a 51% planira povećanje tehnoloških budžeta.

Mihael Sedmak
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: PD

Agency04, kao tvrtka kojoj je glavnina korisnika u EU i SAD-u, uvijek ima pogled uperen u ekonomska kretanja tih gospodarskih područja. Primjerice, čak 57% europskih poslovnih subjekata očekuje da će im promet rasti u 2022., a 51% istih planira povećanje tehnoloških budžeta te njihovu ubrzanu potrošnju.

Glavni faktor tog rasta tehnoloških budžeta i ubrzanja potrošnje je omogućavanje remote rada zaposlenicima kroz obnovu i povećanje potrebne infrastrukture, ali i omogućavanje digitalne transformacije poslovnih procesa, odnosno udaljenog, beskontaktnog i inovativnog izvođenja sve većeg broja poslovnih procesa i u najtradicionalnijim domenama. U ovim činjenicama krije se najveća prilika za Agency04, tehnološki izvrsnu, domenski prilagodljivu i agilnu tvrtku koja može velike korisnike voditi kroz procese digitalne transformacije.

Dodatna prilika se pojavljuje i u transformaciji u kategorijama potrošnje – u prethodne dvije godine potrošnja tehnoloških budžeta na hardware i COTS software je padala, dok je rasla potrošnja na cloud usluge, aplikacije i upravljive servise (managed services). U 2022. godini taj će se rast potrošnje nastaviti uz rast potrošnje na nove tehnologije poput blockchaina, pa je fokus na te rastuće segmente jasna prilika za rast tvrtke.

Glavni izazov koji nam se iskristalizirao kroz 2021. godinu će biti prisutan i u 2022. – potreba za stručnjacima s odgovarajućim tehnološkim znanjem i iskustvom (seniori dragi gdje ste :)) daleko premašuje dostupni broj takvih stručnjaka na tržištu rada. U Agency04 radimo na savladavanju tog izazova otvaranjem novim tržištima rada, internim edukacijama i inovativnim pristupom u privlačenju i zapošljavanju odgovarajućih stručnjaka, te ćemo se tim ključnim mehanizmima nastaviti služiti i u vremenu ispred nas.

Mihael Sedmak, direktor Agency04

New Report

Close