Rješenje koje ubrzava razvoj i za 80% proizvod je hrvatskog Serengetija

Autor: Promo , 15. rujan 2021. u 22:00
Foto: PD

Brzo učenje, brzi ciklusi odlučivanja, brza prilagodba strategije i primjena egzekucije to je danas „must have“ svake uspješne poslovne organizacije.

U današnje je vrijeme nužno da uz stabilnost, svaka tvrtka ima i mogućnost dinamične prilagodbe, brze reakcije i fleksibilnog poslovnog manevriranja

Digitalna revolucija, iako tek realno na početku, već je donijela velike, ozbiljne i uzbudljive promjene u paradigmi kako funkcioniraju poslovne organizacije. U novim okolnostima, na nikada dinamičnijim tržištima svaka tvrtka želi održati korak s konkurencijom jer jedino tako mogu dugoročno stvarati prilike te održavati i povećavati vrijednost za sve svoje dionike. No, kako to postići?

Poslovna okruženja koja se konstantno mijenjaju, kontinuirana disruptivna tehnologija, demokratizacija informacija te svjesnosti o tome da su za uspješno poslovanje ključni ljudi i talenti zahtijevaju da se stabilnosti organizacije, koja je bila temelj dosadašnje poslovne paradigme održivosti, pridoda i istovremena mogućnost dinamične prilagodbe.

Stoga se sve češće govori o agilnim organizacijama, koje su sposobne brzo prilagoditi svoju strategiju, strukturu, procese i ljudske resurse; ovome naravno treba nadodati pa i istaknuti i prilagodbu tehnologije i tehnoloških rješenja. Danas se, naime, većini velikih, a i mnogim manjim tvrtkama poslovanje u potpunosti oslanja na ICT sustave, bez obzira u kojoj se industriji nalaze.

Foto: PD

S obzirom da su mnoge od njih već godinama na tržištu te da su, kako bi uopće uspjele, morale u prošlosti ulagati u tehnologiju i ICT sustave, mnoge od njih, također, imaju ključne poslovne sustave bazirane na tehnologijama koje su danas zastarjele i s kojima je teško zadržati poziciju na tržištu.

Ti sustavi, razvijeni prije mnogo godina, danas su često ograničeni kada je u pitanju nadogradnja, nemaju mogućnost brze prilagodbe i prijeko potrebnu agilnost. Upravo kako bi doskočio tom problemu koji postaje sve češći i izraženiji, jedna od najvećih hrvatskih development kompanija, Serengeti, koristi Low Code platforme i BPM poput Appiana koji omogućuju brže kreiranje poslovnih aplikacija, integraciju postojećih poslovnih aplikacija i apstrakciju na razini modeliranja poslovnih procesa.

Na ovaj način zadržava se dobrim dijelom ulaganje u postojeće aplikacije, a poslovni korisnici mogu modelirati poslovni proces i prilagoditi ga danas aktualnim zahtjevima poslovanja. S druge strane, Rapid Application Development (RAD) platforme kao što je Serengeti Fiyu omogućavaju značajno skraćivanje rokova i smanjenje troškova razvoja potpuno novih aplikacija.

Ovakva platforma nudi niz unaprijed razvijenih komponenti tako da je potrebno razvijati samo one dijelove koji su specifični za biznis ili branšu. Stoga skraćivanje vremena za razvoj može iznositi u nekim slučajevima čak i do 80%.

Brzo učenje, brzi ciklusi odlučivanja, brza prilagodba strategije i primjena egzekucije to je danas „must have“ svake uspješne poslovne organizacije koja, da bi opstala na tržištu mora pratiti i galopirajući razvoj tehnologije i sve nove dostupne alate.

New Report

Close