Smart Industry
PROMO

RITTAL i KONČAR – Digital partneri u izgradnji podatkovnih centara i digitalizaciji regije

Tvrtke RITTAL Hrvatska i KONČAR – Digital su 31. svibnja 2022. na svjetskom industrijskom sajmu Hannover Messe 2022 potpisali Sporazum o strateškoj suradnji.

Promo
09. lipanj 2022. u 22:00
Predstavnici RITTAL Hrvatska na sajmu Hannover Messe 2022/PD

Sporazum su potpisali Dejan Dokmanović, izvršni direktor RITTAL Hrvatska i dr. sc. Goran Leci, predsjednik Uprave te dr. sc. Stjepan Sučić, član Uprave KONČAR – Digitala.

Sporazum o strateškoj suradnji i zajednički nastup u procesima digitalizacije i IoT otvaraju nove prilike za konkretnu implementaciju Smart sustava te projektiranje, izgradnju i učinkovito upravljanje podatkovnim centrima u Hrvatskoj, zemljama regije ali i šire. Ono što je najbitnije – sve bazirano na lokalnom inženjeringu i svjetski priznatoj tehnologiji.

Nova softverska platforma

RITTAL Hrvatska podružnica je njemačke tvrtke Rittal GmbH & Co.KG., članice Friedhelm Loh Grupe. Tvrtka je vodeći svjetski proizvođač sistemskih rješenja za industriju i IT infrastrukturu, koja uključuje rasklopne ormare, sustave napajanja, klimatizacijske sustave i sustave za automatizaciju procesa izrade upravljačkih i energetskih ormara.

Temeljem 60 godišnjeg iskustva Rittal tehnologija je jedinstvena spona industrije i IT-ja, ključna za proces digitalizacije što tvrtku svrstava u pionira četvrte industrijske revolucije.

Tvrtka djeluje globalno kroz 65 podružnica i 11000 zaposlenika. Rittal rješenja prisutna su u više od 90% svih industrijskih subjekata diljem svijeta. Širok asortiman proizvoda uključuje infrastrukturna rješenja za modularne i energetski učinkovite podatkovne centre s inovativnim konceptima za fizičku sigurnost podataka i sustava.

Sporazum su potpisali Dejan Dokmanovići dr. sc. Goran Leci te dr. sc. Stjepan Sučić, član Uprave KONČAR – Digitala/PD

KONČAR – Digital je društvo Grupe KONČAR, usredotočeno na projekte zelene energetske tranzicije i digitalne transformacije. Stručnjaci KONČARA imaju bogato iskustvo u uspješnom razvoju digitalnih rješenja za upravljanje energetikom, kritičnom i urbanom infrastrukturom te pametnim gradovima.

KONČAR digitalna rješenja koriste se u Europi, Aziji, Africi i Južnoj Americi. Novost u portfelju su digitalna rješenja za upravljanje kritičnom infrastrukturom razvijena na novoj softverskoj platformi PROZA HAT.

Riječ je o inovativnoj softverskoj platformi otvorene jezgre koja podržava cjelovitu SCADA funkcionalnost za nadzor i upravljanje kritičnom infrastrukturom, podatkovnim centrima te sustavima za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije.

Press photo

Jedinstvena platforma

Strateškim sporazumom korisnicima u Hrvatskoj, regiji i inozemstvu biti će omogućena jedinstvena platforma za konzultacije, projektiranje, izvođenje i razvoj digitalizacijskih procesa od standardizirane, energetski učinkovite, sigurne i pouzdane hardverske osnove (energetika, hlađenje, mreža, aktivna oprema i dr.), preko sustava na nadzor, upravljanje i integraciju IoT sustava u jedinstvenu cjelinu uz nebrojene mogućnosti primjene u novoj, Smart ekonomiji.

New Report

Close