Smart Industry
Učinkovit i upravljiv

Rittal data centre containers sa Blue e+ tehnologijom hlađenja

Vanjski rashladni uređaji serije Blue e+ nisu samo robusni i jednostavni za održavanje, već su i vrlo energetski uči…
Promo
14. travanj 2022. u 22:00
Foto: PD

Digitalna transformacija predstavlja izazov za industriju podatkovnih centara. Rastuća količina podataka prisiljava operatere podatkovnih centara da se suoče sa zadatkom raspršivanja sve veće količine topline poslužitelja u sve uže prostore ili pronalaženja novog prostora za širenje.

I to moraju učiniti što je moguće učinkovitije, održivije i brže. Rittal odgovara na izazov s novim rješenjem za IT kontejnere koje integrira učinkovit Blue e+ vanjski sustav hlađenja na način koji štedi prostor. Trošeći za jednu trećinu manje energije, ovakvo rješenje upravlja ravnotežom između troškovne učinkovitosti i održivosti. Sjajan tim iz snova koji podržava IT menagement kao pametno all-in-one rješenje.

Svaki segment doprinosi vlastitim prednostima: kontejnerski podatkovni centar i rashladna jedinica Blue e+ kao pametno hlađenje. Radeći zajedno, ovaj novi Rittalov dream team može pružiti odgovore na nekoliko problema s kojima se suočava IT management i voditelji podatkovnih centara: Sve više i više podatkovnih aplikacija kao što je Edge computing zahtijeva sve veću količinu računalne snage, ali istovremeno moraju raditi s niskim troškovima energije, i to na održiv i siguran način bez ikakvih žarišta. To zahtijeva sveobuhvatna rješenja koja se mogu nositi i s malom potrošnjom energije.

Rittalov IT kontejner je usmjeren na buduće potrebe: Uz pomoć novog rješenja za hlađenje na otvorenom sa vanjske strane kontejnera, temeljenog na industrijski dokazanoj tehnologiji Blue e+, stvara se više prostora unutar modularnog kontejnerskog podatkovnog centra za stalno rastuće informacijske tehnologije.

To također pruža dodatni potencijal za fleksibilno proširenje aplikacija. Istodobno se potrošnja energije smanjuje za trećinu. To olakšava operaterima kontejnerskih podatkovnih centara uštedu na operativnim troškovima i troškovima energije.

Nadalje, više nije potrebno instalirati prethodno potreban podignuti pod i odgovarajuću tehnologiju hlađenja unutar kontejnera – niti inače uobičajene cijevi za rashladno sredstvo između unutarnjeg i vanjskog kruga. Rashladna jedinica se tako može izravno pričvrstiti na zidni izrez spremnika. To ne samo da štedi prostor, već i proces montaže, a time štedi vrijeme i novac.

Robustan, učinkovit i upravljiv

“Vanjski rashladni uređaji serije Blue e+ nisu samo robusni i jednostavni za održavanje, već su i vrlo energetski učinkoviti zbog svoje inovativne tehnologije toplinskih cijevi. Ostvaruju vrlo malu količinu ugljičnog otiska,” objašnjava Dejan Dokmanović, izvršni direktor regionalnog ureda Rittal.

To dugoročno smanjuje ukupne operativne troškove. IoT sučelje ugrađeno u rashladne jedinice također puno pomaže. Svi parametri rada rashladnog sustava mogu se vidjeti na web sučelju. “Ovo omogućuje IT operateru da upravlja potrošnjom na što učinkovitiji način.”

Blue e+ princip

Uspješna učinkovitost postiže se hibridnom tehnologijom serije Blue e+. Osim aktivnog rashladnog kruga za odgovarajuće hlađenje, svaka rashladna jedinica Blue e+ serije posjeduje i pasivni rashladni krug: zahvaljujući integriranoj toplinskoj cijevi, toplina se raspršuje u okolinu čim temperatura okoline padne ispod unutarnje temperature u toplinskom prolazu kontejnera. Ovaj učinak ima ogroman utjecaj na efekt, posebno tamo gdje su temperaturne razlike velike.

New Report

Close