Poslovna 2022.
Ivica Pivac

Povećanje konkurentnosti temeljimo na kvaliteti i stalnim investicijama

U poslovanju smo orijentirani na neprestano povećanje konkurentnosti koje se temelji na kvalitetnim proizvodima i stalnim investicijama.

Ivica Pivac
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: PD

Iako je pandemija u velikoj mjeri poremetila gospodarske tokove i utjecala na mnoge sektore, za Grupu Pivac bila je svojevrsna potvrda ispravnosti dugoročne vizije poslovanja.

Naime, kriza je ponovno, snažnije nego prije, ukazala na stratešku važnost samodostatnosti u proizvodnji hrane, na što mi upozoravamo već godinama. Zahvaljujući dobro organiziranim procesima, ali i vlastitom uzgoju te razgranatoj mreži kooperanata, kod nas u Grupi kontinuitet nabave sirovine, proizvodnje i opskrbe maloprodaje ni u jednom trenutku nije bio doveden u pitanje.

U poslovanju smo orijentirani na neprestano povećanje konkurentnosti koje se temelji na kvalitetnim proizvodima i stalnim investicijama. Jedna smo od rijetkih kompanija koje su u jeku pandemije uspjele finalizirati započete investicijske projekte, a i u 2022. godini nastavljamo s ulaganjima u svim sastavnicama Grupe.

Tako je u tijeku druga faza investicije u našoj pršutani u Ravči pored Vrgorca vrijedna gotovo 150 milijuna kuna, u sklopu koje gradimo novi pogon za rasijecanje i pakiranje svježeg mesa, proizvodnju polutrajnih proizvoda, pakiranje te distribuciju svih proizvoda te novu upravnu zgradu.

Trenutno nam je u fokusu i energetska samodostatnost koju pojačavamo ugradnjom solarnih elektrana u svim proizvodnim pogonima, a uz brojna dodatna unaprjeđenja u poslovnim procesima fokusirani smo i na izgradnju proizvodnog pogona u Ljubuškom.

Širimo i našu maloprodaju, a 2021. obilježilo je i otvorenje nekoliko premium mesnica koje se ističu posebnim vizualnim identitetom, modernijom opremom i uređenjem te raznovrsnošću ponude.

Jačanje naše tržišne pozicije nastavit ćemo osiguravati kroz planirani rast i razvoj koji uključuje stalnu modernizaciju proizvodnje uz uvođenje najsuvremenijih tehnologija, povećanje dostupnosti domaće sirovine i čvrsto jamstvo kvalitete i sigurnosti.

Pri tome želimo zadržati ono po čemu nas naši potrošači prepoznaju – tradiciju i autentičnost proizvoda.

Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac

New Report

Close