Poslovna 2022.
Denis Jašarević

Pandemija je razotkrila važnost IT industrije i potaknula njezin napredak

Sve prognoze pokazuju da će rast gospodarstva u 2022. biti značajno veći od inicijalnih predviđanja, a očekuje se …
Denis Jašarević
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: PD

Živimo u vremenima u kojima ono što je jučer bilo nemoguće, danas to više nije. U posljednje dvije godine dogodile su se velike disrupcije na svjetskoj razini, koje su razotkrile da se procesi uz pomoć tehnologije mogu ubrzati i poboljšati učinkovitost svih korisnika u sustavu. Nije to došlo preko noći, ali 2021. je ponovo pokazala važnost IT industrije i gurnula ju u prvi plan.

Sve prognoze pokazuju da će rast gospodarstva u 2022. biti značajno veći od inicijalnih predviđanja, a očekuje se da će IT industrija postati ključan generator razvoja i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Brojne hrvatske tehnološke kompanije u trenutnom okruženju uspjele su napraviti uspjeh na svjetskoj razini i privući značajna ulaganja.

Razumno je očekivati da će se trend rasta IT industrije nastaviti i u idućoj godini te time i dalje mijenjati paradigmu poslovanja javnog i privatnog sektora u Hrvatskoj, koji su prepoznali domaće IT tvrtke kao partnera u nastojanjima za ostvarenjem ciljeva u prilagodbi novim okolnostima.

Fokus u IN2 grupi u idućoj će godini biti na daljnjem razvoju i ulaganju u širok i kvalitetan portfelj vlastitih proizvoda na područjima zdravstva, financijskog i osiguravateljskog poslovanja, za različite gospodarske vertikale te niz softverskih rješenja za javnu upravu.

Računamo na to da su prednosti digitalizacije dodatno istaknute i dokazane u ovom kriznom razdoblju te da IT industriju očekuje daljnji napredak u segmentima poslovanja koje smo i ranije prepoznali kao one u kojima se želimo razvijati.

Što se tiče šire slike, Hrvatska se mora i može bolje pozicionirati na IT karti svijeta. Glavni izazov za to, osim raspoloživosti stručnjaka što je preduvjet za daljnji razvoj, predstavlja i spremnost društva za prihvaćanjem novih oblika poslovanja, a naravno i ulaganja u razvoj IT industrije kao pokretačke snage gospodarstva i konkurentnosti Hrvatske.

Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe

New Report

Close