Omega d.o.o. provodi ulaganje u povećanje proizvodnih kapaciteta vrijedno 17 milijuna kuna

Autor: Promo , 02. ožujak 2022. u 22:00
Press photo

Jačanju tržišne pozicije doprinosi mogućnost korištenja bespovratnih sredstava fondova Europske unije.

Strojna obrada metala kao djelatnost, zadnjih nekoliko godina bilježi kontinuiran rast u broju novoosnovanih poduzeća, u udjelu izvoza, u ostvarenim profitima… Jedno od poduzeća kojemu je primarna djelatnost strojna obrada jest i Omega d.o.o. iz Breznice u Varaždinskoj županiji, samo što je ono osnovano prije više od 30 godina.

Od prvog dana osnivanja bavi se obradom metala i srodnim djelatnostima, a kroz godine djelovanja etabliralo se na domaćem, ali i stranom tržištu, kao pouzdan partner. Sljedeći trendove i zahtjeve tržišta, Omega danas posluje kao inozemno orijentirano uspješno poduzeće koje zapošljava preko 150 djelatnika.

Proizvodni program čine vlastiti proizvodi te proizvodi izrađeni po narudžbi standardnih i izvanstandardnih dimenzija. Asortiman proizvoda obuhvaća zavarene i pocinčane sklopove, konstrukcije od čeličnih stupova, kao što su stupovi javne rasvjete, reflektorski stupovi, antenski stupovi, konzolno-semaforski stupovi i nosači signalizacija i slično, te proizvodi izrađeni CNC strojnom obradom metala.

Osim vlastitog kapitala, Omega uspješno koristi priliku javnih poziva europskih fondova koji sufinanciraju projekte za razvoj malih i srednjih poduzeća. Uz već nekoliko provedenih projekata, u Omegi se trenutno provodi projekt „Jačanje tržišne pozicije društva Omega d.o.o. povećanjem proizvodnih kapaciteta”, šifre KK.03.2.1.15.0128.

Projekt je sufinanciran EU sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Poziva “IZGRADNJA I OPREMANJE PROIZVODNIH KAPACITETA MSP“ (KK.03.2.1.15 – inačica 1).

Projekt je započeo 18. 10. 2018. a završava 18. 4. 2022. Provedbom projekta doći će do poboljšanja poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti društva Omega d.o.o. kroz povećanje proizvodnih kapaciteta, softverskog unaprjeđenja procesa dizajna proizvoda i usvajanje novih kompetencija.

Svrha projekta je povećanje konkurentnosti i učinkovitog pozicioniranju malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti poboljšanjem poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti društva Omega d.o.o. što će za posljedicu imati povećanje prihoda od prodaje za 18,6% dvije godine po završetku projekta te povećanje izvoza za 23,9% dvije godine po završetku projekta.

Provedbom projekta otvorit će se 35 novih radnih mjesta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 17.007.604,35 HRK, od čega je 4.790.554,21 HRK sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

New Report

Close