30 godina hrvatskoga gospodarstva
Iverpanovih 30 godina

Od prvog dana žive zeleno

Tri desetljeća kasnije, Iverpan broji više od 200 zaposlenih, ima sedam centara raspoređenih po cijeloj Hrvatskoj te vlastiti proizvodni pogon u Donjoj Zelini.

Promo
31. svibanj 2021. u 09:00

Prije točno 30 godina, Vladimir Findri osnovao je Iverpan s idejom da učini domove ugodnim mjestima za život koji će istovremeno imati pozitivni zdravstveni i ekološki utjecaj na čovjeka i okoliš. Zbog toga su već na samom početku odabrali zelenu kao svoju zaštitnu boju.

Vođeni tom vizijom, birali su provjerene svjetske proizvođače koji zadovoljavaju najstrože ekološke kriterije i ujedno nude visoke estetske i funkcionalne karakteristike. Tri desetljeća kasnije, Iverpan broji više od 200 zaposlenih, ima sedam centara raspoređenih po cijeloj Hrvatskoj te vlastiti proizvodni pogon u Donjoj Zelini u koji je uloženo 30 milijuna kuna.

Tvrtka i u proizvodnim procesima čini sve kako bi smanjila potrošnju energije i sačuvala okoliš pa se tako u zelinskom pogonu griju s viškom piljevine koja nastaje kod obrade pločastih materijala, a u planu je i izgradnja solarne elektrane.

Već pri samom ulasku u neki od Iverpanovih centara, uvjerit ćete se da tvrtka živi zeleno. U ponudi imaju sve popularnije zelene zidove, tzv. vertikalne vrtove koji su u potpunosti izrađeni od biljaka, a jedini u Hrvatskoj nude Organoide, multifunkcionalne površine koje šire miris prirode.

Ovi materijali su specifični jer ispuštaju miris u prostoru i do nekoliko godina, potpuno su neškodljivi, a mogu se iskoristiti u izradi namještaja, raznih obloga, stropova i podova, za zidne tapete, zavjese, zvučnu izolaciju itd. Od ostalih materijala, sve su traženije MDF ploče koje nastaju prešanjem drvenih vlakana i pigmenata boje što je vidljivo u cijelom presjeku ploče.

Tvrtka je svjesna da dio svog uspjeha treba vratiti društvu pa je lani nakon zagrebačkog potresa pokrenula humanitarnu inicijativu ‘Živim u bojama’ gdje su izradili namještaj po mjeri za tri dječja vrtića u Zagrebu koji su najviše stradali.

Direktor Iverpana Mladen Jambrović ističe kako kompanija iz godine u godinu bilježi značajan rast zahvaljujući vrijednim zaposlenicima i njihovoj želji za stalnim učenjem.

Sve su to preduvjeti koji su omogućili da kompanija u prošloj kriznoj godini ostvari rast prihoda od sedam posto i čak 159 posto veću dobit nego 2019. godine.

New Report

Close