Poslovna 2021.
Ivica Pivac, vlasnik i predsjednik Uprave Grupe Pivac

Očekujemo snažniju podršku domaćim proizvođačima

U 2021. nastavljamo s jačanjem baze domaće sirovine kroz širenje kapaciteta vlastitog uzgoja i suradnje s hrvatskim farmerima te modernizacijom.

Poslovni.hr
29. studeni 2020. u 22:01
Foto: PD

Prehrambena je industrija među onim sektorima koji su najmanje pogođeni Covidom-19, no druga faza širenja virusa ne budi optimizam. Neizvjesno je možemo li računati na smirivanje pandemije u sljedećoj godini. Čak i bude li tako, neminovno će se osjetiti posljedice po gospodarstvo.

Grupa Pivac uspješno se nosi s aktualnim okolnostima. Vlastiti uzgoj i kooperacija s domaćim uzgajivačima svinja i junadi, dobro organizirani proizvodni procesi i vlastiti lanac distribucije omogućuju kontinuitet proizvodnje i opskrbe, dok diverzificirani kanali prodaje i vlastita maloprodajna mreža ublažuju učinak pada plasmana kroz turizam.

Unatoč pandemiji uspijevamo pozitivno poslovati i ulagati u daljnji razvoj pa smo u razdoblju lockdowna finalizirali više velikih investicija – novu pršutanu u Ravči kod Vrgorca te solarnu elektranu i proširenje farme junadi u Karlovcu.

Pozitivna je posljedica pandemije ojačana percepcija javnosti o važnosti samodostatnosti u prehrambenoj proizvodnji.

Stoga u 2021. nastavljamo s jačanjem baze domaće sirovine kroz širenje kapaciteta vlastitog uzgoja i suradnje s hrvatskim farmerima, kao i širenjem i modernizacijom proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta. U tijeku je druga faza investicije u Ravči, gdje gradimo novi pogon za obradu i preradu mesa s pratećim sadržajima te novu upravnu zgradu, a krećemo i u projekt širenja djelatnosti na područje BiH izgradnjom proizvodnog pogona u Ljubuškom.

I u cijeloj Kraš Grupi u tijeku su investicije u opremu i restrukturiranje. U 2020. zadržani su izvozni rezultati te je plasman uz postojećih pedesetak zemalja proširen na Katar i Južni Sudan. Osvajanje novih tržišta ostaje cilj i u sljedećoj godini.

Izazova neće nedostajati, no činimo sve kako bi se naši poslovni procesi i planovi odvijali neometano.

Očekujemo da će i država pronaći načina kako bi snažnije podržala domaće proizvođače, prije svega intenzivnijim ulaganjem u oporavak zapostavljenih područja Slavonije, ali i Dalmatinske zagore.

New Report

Close