Nova Uprava smanjuje rizike za tvrtku i planira širenje tržišta

Autor: Suzana Varošanec , 23. veljača 2021. u 22:00
Krešimir Bubalo novi je čelnik Pevexa/DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Plaće radnika rasle su zadnjih godina 42% i sad je prosječna 6400 kuna, a dobivaju i 13. plaću, božićnicu i druge benefite, uključujući regres.

Najveći domaći lanac trgovina neprehrambene robe Pevex ima novog šefa Uprave: na mandat od pet godina na funkciji predsjednika Uprave imenovan je odlukom Nadzornog odbora ekonomist Krešimir Bubalo, koji je od prosinca 2016. obnašao funkciju člana Uprave Pevexa, te je pod zadnje u njoj bio zadužen za financije.

Pevexov najdinamičniji dan utorak što se tiče kolegija svih sektora s Upravom obilježio je Bubalov nastup na čelnoj funkciji, povodom čega dolaze i najave prvih poteza. Kao glavne ciljeve u budućnosti Bubalo ističe smanjene rizika za tvrtku i širenje tržišta.

Znači li to i veliki projekt koji se tiče zadnje najavljene investicije Pevexa u logističko-distributivni centar, po nekima ključno pitanje o kojem ovisi daljnji smjer razvoja kompanije, dakle, brzo će se vidjeti.

Nada u dobru suradnju

S 26 prodajnih centara i oko 2000 radnika Pevex je u pandemijskoj 2020. godini napravio izgleda svoj povijesni rezultat, neslužbeno najbolji otkada tvrtka postoji.

U tom kontekstu, uključujući dividende dioničarima (recentna je skupštinska odluka u iznosu od 9500 kuna po dionici), dodatno intrigira kraj mandata predsjednika Uprave Jurice Lovrinčevića.

Inače, preko Dicentre Lovrinčević i dalje drži 14,4% Pevexa i još 7,58% kao fizička osoba, dok suvlasnik Mario Radić drži 7,7% te na tvrtki Filir dodatnih 7,5%. Razloge koji su kumovali Lovrinčevićevom opozivu trenutačno nije moguće doznati.

26

centara ima trgovački lanac Pevex diljem Hrvatske, a u njima radi oko 2000 ljudi

Dnevni red s tom točkom prijedloga dopunjen je navodno na sjednici Nadzornog odbora te je s tri glasa za i dva protiv Pevex dobio novog čelnika. Radnici su bili zadovoljni s bivšim predsjednikom Uprave, izjavio je predstavnik radnika u NO-u Pevexa Eugen Perić, inače i na funkciji u sindikatu trgovine. Perić ističe da se radnici nadaju nastavku dobre suradnje s novim šefom Uprave Bubalom.

Prava radnika u zadnjim godinama su neupitno poboljšana u Pevexu, uključujući i ona materijalne prirode koja su bitno unaprijeđena.

Plaće djelatnika zadnjih nekoliko godina porasle su, ističe Perić, ukupno oko 42 posto, odnosno prije nekoliko godina najniža plaća u Pevexu je bila ispod 3000 kn, a danas prosječna plaća iznosi 6400 kuna.

Zacrtan put razvoja

“Mi očekujemo da će suradnja s novim predsjednikom Uprave Krešimirom Bubalom i dalje ići u dobrom smjeru, jer timski možemo puno napraviti za kompaniju, kao i do sada u interesu i tvrtke i zaposlenika.

Ne očekujemo promjene i odstupanja od zacrtane politike razvoja. Radnicima je u ovom trenutku najbitniji njihov interes, što znači da nastavljamo u smjeru određenih razvojnih planova, te da zadržimo naš status kroz planirano povećanje plaća i sve druge benefite kao što su božićnica, 13. plaća, nagrada za dobro ostvareno poslovanje, uskrsnica, zatim regres, darovi za djecu 4000 kuna za svako novorođeno dijete”, kaže Eugen Perić.

New Report

Close