Poslovna 2022.
Jiří Dvorjančanský

Nastavljamo graditi bolju digitalnu budućnost

U iduće tri godine optičkom infrastrukturom obuhvatit ćemo ukupno 800 tisuća kućanstava.

Jiří Dvorjančanský
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: PD

Pandemija je iznenada i brutalno pogodila svjetsko gospodarstvo pa tako i hrvatsko. Pritisak u telekomunikacijskom sektoru nije ništa manji nego u cijelom gospodarstvu. U A1 Hrvatska bili smo oprezni, ali i hrabri. Iskoristili smo krizu kao priliku za investiranje kako bismo ubrzanjem digitalizacije Hrvatske pridonijeli bržem oporavku i razvoju.

Stoga 2021.-u završavamo kao lideri u fiksnom pristupu s više od 560 tisuća kućanstava koja imaju mogućnost gigabitnog pristupa na A1 infrastrukturi. U iduće tri godine optičkom infrastrukturom obuhvatit ćemo ukupno 800 tisuća kućanstava.

Ulaganjem u spektar i njegovom aktivacijom od kolovoza pružamo usluge na pravoj, gigabitnoj 5G mreži. Uz postojeći A1 data centar odlučili smo dodatno podržati poslovanje u Cloud-u. U jeku korona pandemije i potresa izgradili smo najmoderniji data centar u regiji u kojeg smo uložili 11 mil. eura.

Sve su to temelji ubrzanog gospodarskog oporavka i ravnomjernog razvoja zahvaljujući digitalizaciji Hrvatske. Iskreno se nadam da je ovaj val koronavirusa i posljednji te vjerujem u nastavak pozitivnog trenda izlaska iz recesije i rasta BDP-a. Gospodarstvu i telekom sektoru treba optimizma i dobrih vijesti jer kriza nije iza nas.

Uz porast cijene električne energije i ostalih energenata, itekako osjećamo rastuću inflaciju. Globalna kriza lanaca opskrbe te nestašica sirovina i čipova također stvaraju velik pritisak na poslovanje. Pripremamo se i za uvođenje eura čija implementacija u poslovne sustave zahtjeva značajne financijske i procesne resurse u kratkim rokovima.

Sve su to izazovi na koje smo spremni te u 2022. očekujem nastavak trenda dobrih poslovnih rezultata A1 Hrvatske. Oni proizlaze iz otpornosti kompanije zahvaljujući provedenoj digitalnoj transformaciji, brzoj  prilagodbi novim navikama i potrebama privatnih i poslovnih korisnika te uštedama u tekućem poslovanju. Ujedno, garancija nam je to nastavka velikog investicijskog ciklusa. S najmodernijom tehnologijom nastavljamo graditi bolju digitalnu budućnost. A1 Hrvatska ostaje pouzdan partner svojim privatnim i poslovnim korisnicima.

Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska

New Report

Close