Najveći izvoznik eko-plastike u Hrvatskoj čiji se proizvodi koriste diljem svijeta

Autor: Promo , 23. ožujak 2021. u 22:00
Press photo

Značajna ulaganja u proizvodne kapacitete.

U brzorastuće tvrtke u Hrvatskoj svakako se ubraja i tvornica inovativnih i ekoloških folija za pakiranje EcoCortec. Tvrtka gradi novi pogon za proizvodnju i obradu polimera koji će se prostirati na 2000 m2, a pola milijuna kuna uložila je u IT sustav za praćenje poslovnih procesa.

Zadnjih 27 milijuna kuna vrijedno ulaganje prije dvije godine omogućilo je gradnju novog objekta s velikom proizvodnom linijom koja je povećala proizvodni kapacitet za 50% uz bespovratna sredstava financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru javnog Poziva na dostavu projektnih prijava „Kompetentnost i razvoj MSP“ putem projekta „Dogradnja i opremanje novog proizvodnog pogona i adaptacija dijela postojeće građevine“.

Izvrstan primjer kružne ekonomije

Ukupno je do sada EcoCortec u Belom Manastiru uložio 88 milijuna kuna, a slijede dodatna milijunska ulaganja osigurana europskim sredstvima. Europska unija jako prepoznaje važnost biorazgradive plastike i zelenih tehnologija, što ne mora nužno biti samo ono što je razgradivo, već i ono što je uporabljivo više puta.

EcoCortec je odličan primjer kružne ekonomije, odnosno procesa u kojem otpad ponovno postaje resurs, a koja omogućuje ponovnu upotrebu ili recikliranje proizvoda, stvaranje novih radnih mjesta i očuvanje prirodne obnovljive ekološke osnove, uz stvaranje dodatnih financijskih sredstava.

EcoCortec-ov tim prijavio se na natječaj „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2“ kojega je objavilo Ministarstvo gospodarstva i HAMAG BICRO.

Odobrena im je stopostotna potpora, odnosno 75% financiranja projekta “Uspostavljanje cjelovitog IT sustava za praćenje poslovnih procesa” vrijednog više od pola milijuna kuna. Realizacijom ovog projekta poboljšat će se postojeće i uvesti novo IKT rješenje radi optimalizacije poslovnih procesa.

Na taj će način tvrtka EcoCorec doprinijeti razvoju mikro, malih i srednjih poduzeća. Isto tako, projekt je usklađen i s lokalnim, regionalnim i nacionalnim strategijama i njihovim prioritetima. Učinkovitijom proizvodnjom stvara se mogućnost dodatnog zapošljavanja

New Report

Close