Poslovna 2024.
Poslovna 2024.

Na 2024. gledamo pozitivno i optimistično, ali uz dozu opreza zbog globalne nestabilnosti

Filip Ljubić, predsjednik Uprave Q Agencyja.

Filip Ljubić
29. studeni 2023. u 22:00
Filip Ljubić, Q Agency/J. Regović/PIXSELL

Za IT industriju 2023. godina bila je dosta specifična. Konstantan rast cijele industrije odjednom je stao, a poslovna dinamika se značajno promijenila.

To je dovelo do velike reorganizacije poslovanja u skoro svim svjetskim korporacijama kao što su Facebook, Google i Amazon, ali i mnogim drugima. Kolektivno smo ostali zatečeni novim razvojem događaja i odmah shvatili da je vrijeme za buđenje i da se svi kao industrija moramo prilagoditi i neke stvari raditi drugačije.

Ova godina potaknula je i Q da preispitamo možemo li neke stvari raditi drugačije i bolje. Unaprijedili smo dosta internih procesa i posložili firmu drugačije da budemo agilniji i produktivniji, i to se pokazalo dosta uspješno.

Industrija raste, ali...

Industrija kao takva ponovno doživljava rast, i to je već poprilično očito, no to u bilo kojem trenutku potencijalno može zaustaviti geopolitička ili globalna ekonomska kriza.

Trenutno imamo tridesetak otvorenih pozicija, što je isto kao i prošle godine u ovom vrijeme kada je industrija bila na svom vrhuncu, tako da smo trenutno jako zadovoljni aktualnim stanjem projekata.

Primjerice, ostvarili smo suradnju s najvećim britanskim medijem The Sun te učvrstili svoju jako poziciju na tržištu Saudijske Arabije koja trenutno ima najpropulzivnije tržište od svih zemalja u svijetu.

Sukladno tome, dosta smo optimistični oko budućnosti, ali ne zanemarujemo stvarnost vremena u kojem živimo.

Budno pratimo globalnu situaciju koja je trenutno jako nestabilna. Industrija kao takva ponovno doživljava rast, i to je već poprilično očito, no to u bilo kojem trenutku potencijalno može zaustaviti geopolitička ili globalna ekonomska kriza.

New Report

Close