Smart Industry
Outsourcing

Mnogi ga biraju jer tako dobivaju vrhunski proizvod, a štede vrijeme i novac

Veliki benefit outsourcinga je što nema potrebe zapošljavanja internog IT odjela što zahtijeva nekoliko visokokvalificiranih radnika, skupu opremu, obuku i mnoge druge troškove.

PD VL native tim
15. rujan 2022. u 22:00
Serengeti pruža usluge razvoja softvera u nekim dijelovima razvoja određenog IT projekta /PD

Tehnologija je paradigma sama za sebe, izmijenila je naše živote i način na koji vidimo stvari. Samim time tvrtke koje se bave tehnologijom postale su jedne od najznačajnijih na bilo kojem tržištu. Riječ je o timovima profesionalaca koji razumiju potrebe društva i tvrtki koje žele unaprijediti svoje poslovanje. IT projekti njihova su zadaća, a rezultati su oni kojima se često koristimo svi.

Fokus na bitnome

Unaprijeđeni softveri, rješenja za e-trgovine i mnoge druge stvari – sve to priželjkujemo, ali da pritom bude maksimalno efikasno i da naše potrebe budu zadovoljene. Neke domaće konzultantske IT tvrtke redovno se nalaze na listama najbolje ocijenjenih IT kompanija u svijetu, a jedna od onih koje stalno nalazimo na tim listama je Serengeti. Njihova znanja prepoznaju čak i na američkom tržištu i to tako da im outsourcaju svoje IT projekte.

Serengeti je prije svega prepoznat kao cijenjeni partner za tvrtke u financijskoj, logističkoj, energetskoj, zdravstvenoj i industrijskoj proizvodnji. Svojim klijentima pruža usluge razvoja softvera u nekim dijelovima razvoja određenog IT projekta ili odrađuje cjelokupni projekt koji određena tvrtka outsourca prema njima.

Kod outsourcinga tvrtka ne mora brinuti o povećanom obimu posla ili osposobljavanju novih zaposlenika, što joj značajno povećava fleksibilnost/PD

Najznačajnija pojedinačna korist za tvrtke koje outsourcaju IT projekte je ta da mogu uštedjeti mnogo novca. Zapošljavanje internog IT odjela obično zahtijeva nekoliko visokokvalificiranih radnika, skupu opremu, obuku i druge troškove.

Kada outsourcate svoje IT potrebe, vi ste odgovorni samo za usluge koje pruža tvrtka s kojom ste sklopili suradnju. Jedini uključeni troškovi su naknade za usluge, koje su obično daleko niže od onoga što biste platili da ste angažirali IT odjel. Za tvrtke koje se redovito angažiraju u outsourcingu, to može dovesti do značajnih ušteda tijekom vremena.

Dobro upravljanje troškovima važno je da biste preživjeli i napredovali u brzom poslovnom okruženju kakvo je danas. Morate biti u mogućnosti ostati konkurentni i održati niske troškove, a outsourcingom svojih IT projekata možete se usredotočiti na ono što radite najbolje. Ostatak razvojnog procesa prepustiti nekome tko je specijaliziran za ovo područje.

Upravo o tome kako razvojnom procesu dati na pozitivnom predznaku razmišljao je i Protel, tvrtka iz hotelske industrije, koja je svoje povjerenje odlučila dati upravo tvrtki Serengeti. Riječ je bila o kreiranju ‘guest centric’ cloud sustava koji nudi tzv. ‘out of the box’ opcije i integracijsko sučelje (API) za napredne korisnike. Odlučili su se upravo za outsourcing i nisu zažalili.

Stabilan i dokazan partner

“Živimo u svijetu koji se brzo mijenja te je spremnost na brze prilagodbe neophodna. U Serengetiju smo dobili partnera koji je spreman odgovoriti na te izazove i u rekordnom vremenu složiti timove koji nam pomažu s ‘Go-To-Market’ aktivnostima. Serengeti smo izabrali jer smo tražili stabilnog i dokazanog partnera koji ima znanje domene koja nam je potrebna. Serengeti se tu nametnuo kao logičan izbor.

Željeli smo da Serengeti preuzme cijeli projekt jer u organizaciji koja koristi jako puno tehnologija te posjeduje aplikacije dobivene kroz razne akvizicije jako je teško kontrolirati kompletan tech stack.

’Outsource’ integralnih dijelova nam pomaže da se fokusiramo na strategiju razvoja jer smo sigurni da je dio koji je preuzeo Serengeti u sigurnim rukama. I to se pokazalo kao ispravna odluka i strategija je smo istovremeno od Serengetija dobili agilnost, razumijevanje arhitekture te stabilnost tima”, objasnili su iz Protela.

Outsourcing vam na koncu pospješuje i fleksibilnost, što je jedna od ključnih prednosti kada govorimo o outsourcingu IT projekata. Priroda vanjskih usluga na zahtjev znači da tvrtke mogu zaposliti više ili manje prema potrebi. Osim toga, ne morate brinuti o povećanom obimu posla ili osposobljavanju novih zaposlenika jer tvrtka za outsourcing sve to radi umjesto vas. ili, ako vašoj tvrtki privremeno treba dodatno IT osoblje zbog nadolazećeg roka, outsourcing omogućuje tvrtkama s inače punim osobljem odjela da dodaju radnike kada je to potrebno.

Budući da sve veći broj poduzeća prihvaća model outsourcinga, tržište kvalificiranih stručnjaka eksponencijalno je poraslo. Veliki broj talentiranih kvalificiranih radnika može se pronaći kod raznih pružatelja usluga IT razvoja koji nude usluge po pristupačnim cijenama i s fleksibilnim ugovorima. Kada svoje IT projekte prepustite vanjskim suradnicima, dobivate pristup visokokvalificiranim stručnjacima koji su u potpunosti obučeni za najnovije tehnologije i metodologije.

* Sadržaj omogućio Serengeti

New Report

Close