Ledo donirao 100.000 kuna za četiri zagrebačke bolnice i Ustanovu’Dobri dom’

Autor: Objava za medije , 29. travanj 2020. u 12:02
FOTO: Press

 Ledo je za četiri zagrebačke bolnice te Ustanovu „Dobri dom“ koja brine o potrebitima osigurao donaciju više od pet tona gotovih proizvoda u vrijednosti većoj od 100.000 kuna.

Riječ je o paketima u kojima se nalaze brojni Ledo gotovi i smrznuti proizvodi, poput smrznutog povrća i ribe, mesa te slatkih i slanih tijesta. Kliničkom bolničkom centru Zagreb, Klinici za dječje bolesti Zagreb, Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ te Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Ledo je donirao proizvoda u vrijednosti višoj od 60.000 kuna, dok je pučkim kuhinjama te potrebitim obiteljima i djeci putem Ustanove „Dobri dom“ namijenjeno 40.000 kuna vrijednosti Ledovih proizvoda. Tako je najveći domaći proizvođač sladoleda i smrznute hrane, ponovno pokazao kako se malim koracima gradi solidarnost u izvanrednim situacijama. I ova velika Ledova donacija, uz one manje koje je već dao zajednici od kad traje koronakriza, dio je ukupnog doprinosa kompanija Fortenova grupe zajednicama u kojima rade. Ukupan iznos donacija Fortenova grupe u cijeloj regiji dosegnuo je tijekom krize četiri milijuna kuna.

„Ledo je društveno odgovorna kompanija s dugogodišnjom tradicijom. Ovim donacijama želimo pomoći i olakšati rad bolnica, ali i zahvaliti svima koji se neumorno bore protiv epidemije i pomažu onima kojima je to u ovoj situaciji najpotrebnije. Veliko hvala i svim našim zaposlenicima koji u ovoj izvanrednoj situaciji ulažu dodatne napore i predano rade kako bi proizvodni proces tekao neometano te kako bi se osigurala redovna opskrba tržišta u Hrvatskoj i regiji“, izjavio je Marin Poljak, predsjednik Uprave Leda.

FOTO: Press

Zahvalivši Ledu na donaciji, Alen Župan, ravnatelj Ustanove Dobri dom je istakao kako su zdravlje i sigurnost u izvanrednim okolnostima naš zajednički prioritet. „Stoga je važno osigurati dodatnu opremljenost sustava, unutar kojeg djelujemo i koji je usmjeren prema najugroženijim sugrađanima, kako bi se mogao nositi s potencijalnim širenjem bolesti, ali i sanacijom posljedica snažnog potresa koji je

pogodio Grad Zagreb. Stoga od srca zahvaljujemo Ledu na uistinu vrijednoj donaciji našoj Ustanovi koja je namijenjena svim sugrađanima u socijalno zaštitnoj potrebi koji su korisnici naših socijalnih usluga“ – rekao je Župan.

Na sličan način Ledu je na donaciji zahvalio i Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, naglašavajući kako se u ime Klinike, djelatnika, malih pacijenata i njihovih roditelja Ledu želi i osobno zahvaliti na donaciji proizvoda. „U trenucima borbe protiv pandemije korona virusom te u tijeku obnove potresom nastalih oštećenja, izuzetno cijenimo Vašu gestu podrške i pomoći“- rekao je Roić.

Komentirajte prvi

New Report

Close