Smart Industry
Prvi korak je najvažniji

Kako odabrati odgovarajuću tehnologiju? Ovo su ključni savjeti za donošenje odluke

Put ka uspješnom procesu digitalne transformacije započinje ispravnim izborom.

PD VL native tim
10. srpanj 2023. u 22:00
Ključna prednost korištenja Pimcorea za tvrtke je ušteda vremena/Factory

Kada govorimo o digitalnoj transformaciji tvrtke, najvažnije je odabrati pravu tehnologiju – onu koja će biti usklađena s postojećom infrastrukturom organizacije te dugoročno omogućiti ispunjavanje postavljenih ciljeva i zahtjeva.

Odabir neodgovarajuće tehnologije u kasnijim fazama poslovanja može postati ozbiljna prepreka daljnjoj optimizaciji. Stoga je važno put ka uspješnom procesu digitalne transformacije započeti ispravnom odlukom koja će omogućiti izbjegavanje potencijalnih problema.

Potencijalne (i u konačnici skupe) prepreke kod odabira neodgovarajuće tehnologije
• Nekompatibilnost i ograničenja prilikom integracije: Ako se odabrana tehnologija ne integrira dobro s postojećim sustavima, izvorima podataka ili procesima može doći do problema s kompatibilnošću, izolacije podataka i povećane složenosti prilikom integriranja različitih komponenti digitalnog ekosustava.

• Ograničena skalabilnost i fleksibilnost: Neadekvatna tehnologija može ograničiti skalabilnost i fleksibilnost koje su potrebne za prilagodbu dugoročnom rastu ili promjenama poslovnih potreba. To može rezultirati uskim grlima, ograničenjima performansi i potrebom za skupim zamjenama tehnologije na dugi rok.

• Loše korisničko iskustvo i usvajanje: Ako je odabrana tehnologija kompleksna, nerazumljiva ili nema user-friendly sučelja, to može negativno utjecati na korisničko iskustvo i njezino usvajanje. Zaposlenici mogu odbijati koristiti takvu tehnologiju, što dovodi do niskih stopa usvajanja, neefikasnih radnih procesa i smanjene produktivnosti.

• Rizici sigurnosti i usklađenosti: Odabir krive tehnologije može izložiti organizaciju sigurnosnim ranjivostima i rizicima usklađenosti. Nedovoljne mjere sigurnosti, nedostatni mehanizmi zaštite podataka ili nepoštivanje relevantnih propisa mogu rezultirati povredom podataka, pravnim problemima, narušavanjem reputacije i financijskim gubicima.

• Nedostatak podrške i kontinuiranog ažuriranja: Ako odabrana tehnologija nema odgovarajuću podršku, organizacije se mogu suočiti s izazovima u dobivanju pravovremene pomoći, ažuriranja i ispravaka pogrešaka. To može rezultirati produljenim vremenom prekida rada, neriješenim problemima i poteškoćama u praćenju novih trendova u tehnologiji i industrijskim standardima.

Factory je u top šest tvrtki u svijetu za implementaciju digitalnih rješenja na Pimcore platformi/PETAR SANTINI

• Povećani troškovi i neefikasnost: Odabir krive tehnologije može rezultirati višim troškovima zbog prilagodbe, privremenih rješenja ili potrebe za ulaganjem u dodatne tehnologije kako bi se nadoknadile njene ograničenosti. Neefikasni procesi, složeni zahtjevi održavanja i potreba za kompleksnom obukom također mogu pridonijeti povećanim troškovima i smanjenoj ukupnoj učinkovitosti.

• Ograničena inovacija i konkurentska nepovoljnost: Neadekvatna tehnologija može zaostajati u inovacijama i ne pratiti napredak u industriji. To može ometati sposobnost organizacije da iskoristi nove tehnologije, stekne konkurentsku prednost i iskoristi nove tržišne prilike.

Rješenja koja smanjuju troškove, štede vrijeme i povećavaju prihode
Stručnjaci IT tvrtke Factory, fokusirane na digitalne transformacije poslovanja kroz uvođenje PIM/DAM/MDM/CDP/DXP alata baziranih na Pimcore tehnologiji, razvijaju digitalne alate i digitaliziraju poslovne procese kojima svakodnevno donose brojne poslovne prednosti. Upotrebom njihovih custom-made rješenja klijenti smanjuju troškove, štede vrijeme i povećavaju prihode. Kako?

Specijalizacija za Pimcore tehnologiju (PIM/DAM/MDM/CDP/DXP platformu) im omogućava da realiziraju zahtjevne digitalne transformacije velikih poduzeća, s fokusom na enterprise B2B segmentu. Kao strateški Pimcore partneri, razvili su i implementirali rješenja za klijente iz cijelog svijeta — od Hrvatske Slovenije i Srbije, preko SAD-a, UK-a i DACH regije do Kuwaita, a klijenti im dolaze iz veleprodaje, maloprodaje, farmaceutike i građevinske industrije.

Zašto Primcore tehnologija?
Pimcore je platforma za upravljanje podacima i korisničkim iskustvom za kompanije koje jesu ili žele postati leaderi u svom području. Omogućuje prikupljanje podataka iz više izvora kao što su CRM, ERP, Excel ili Dropbox, njihovu obradu, obogaćivanje i distribuciju na više strana (eCommerce, katalozi proizvoda, drugi IT sustavi i slično).

Ključna prednost korištenja Pimcore-a za tvrtke je ušteda vremena, kreiranje centralnog mjesta za upravljanje podacima, primjerice podacima o proizvodima, slikama, i slično te uspostavljanje sustava kontrole kvalitete nad podacima. Tvrtke koje aktivno i ispravno upravljaju podacima ostvaruju ključnu konkurentsku prednost u odnosima s kupcima tako da su podaci s kojima se korisnik susreće uvijek jednaki, točni i pravovremeni bez obzira na točku u kojoj korisnik ima interakciju s njima kao što su web trgovina, mobilna aplikacija ili katalog proizvoda.

Primjena Pimcorea je široka: od napredene višejezične prezentacijske stranice, preko e-commerce rješenja integriranog s ERP, WMS i ostalim sustavima do specijaliziranih rješenja poput sustava za upravljanje podacima o proizvodima.

Preporučeni koraci pri donošenju odluke o odabiru tehnologije
• Procijenite trenutno stanje: Detaljno istražite postojeću tehnološku infrastrukturu vaše organizacije te identificirajte snage i slabosti vaših trenutnih sustava i procesa.

• Definirajte ciljeve digitalne transformacije: Jasno artikulirajte ciljeve digitalne transformacije i odredite što želite postići.

• Identificirajte problematična područja i prilike: Analizirajte poslovne procese kako biste identificirali problematična područja i dijelove koji bi imali koristi od digitalne transformacije. Potražite prilike za pojednostavljivanje operacija, automatizaciju manualnih zadataka ili iskorištavanje podataka.

• Provedite GAP analizu tehnologije: Usporedite trenutne mogućnosti vaše tehnologije sa željenim stanjem. Identificirajte jaz između trenutnih sustava i tehnologije potrebne za postizanje ciljeva digitalne transformacije.

• Istražite dostupne tehnologije: Informirajte se o najnovijim tehnološkim postignućima, trendovima u industriji te novim rješenjima. Proučite prednosti i nedostatke određenih tehnologija, potencijalne primjene i kako se uklapaju u vaše ciljeve digitalne transformacije.

• Ne zaboravite na skalabilnost i fleksibilnost: Odaberite tehnologije koje su skalabilne i prilagodljive budućim potrebama. Potražite rješenja koja se mogu prilagoditi rastu vaše organizacije i dobro integrirati s postojećim sustavima.

* Sadržaj omogućio Factory

New Report

Close