Kako je jedan telefonski poziv promijenio budućnost potencijalne hrvatske kandidatkinje za OI u Parizu 2024.

Autor: Promo , 11. prosinac 2022. u 22:00
Dorja Blažić višestruka je državna prvakinja u floretu/PD

Najbolja hrvatska floretašica Dorja Blažić priprema se za Olimpijadu i ispite na ZŠEM-u.

Dorja Blažić, 18-godišnja najbolja hrvatska floretašica, višestruka državna prvakinja i potencijalni kandidat za OI u Parizu 2024. te 8. na Europskom juniorskom prvenstvu po završetku prirodoslovne matematičke gimnazije u Zagrebu odlučila se gdje će nastaviti svoju obrazovnu i sportsku karijeru.

”Dugo vremena se nisam mogla odlučiti koji fakultet upisati s obzirom na to da je u Hrvatskoj teško uskladiti vrhunski sport i vrhunsko obrazovanje. Imala sam ponudu za fakultet u SAD-u, ali nisam još spremna otići tako da to planiram svakako kroz razmjene i nakon OI u Parizu 2024. Zato je odluka studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Organizacijski prilagođen sportašima

ZŠEM studentima sportašima nudi prilagođen studij gdje se pri radu sustavno koristi e-learning platforma i individualni pristup profesora.

Uz alate koje ZŠEM ima i uz pomoć profesora moguće je da sam na natjecanju na drugom kraju svijeta, a nastavu slušam uživo putem videoprijenosa. Isto tako, ponudili su mi individualni pristup profesora što je meni vrlo bitno s obzirom na to da su turniri po cijelom svijetu i puno izostajem iz Hrvatske te je tako ponekad teško nadoknaditi propušteno”, naglašava Dorja

Zagrebačka škola ekonomije i managementa prva je u Hrvatskoj prema izvješćima Stručnog povjerenstva Agencije za znanost i visoko obrazovanje uz to među top 5% najboljih poslovnih škola u cijelom svijetu od 2013. godine.

Na Europskom juniorskom prvenstvu u Novom Sadu osvojila je osmo mjesto/PD

S više od 150 partnerskih sveučilišta i 34% međunarodnih studenata svoje mjesto pod suncem ZŠEM-a našli su i mnogi profesionalni sportaši. ZŠEM svojim studentima koji se aktivno bave sportom nudi studij organizacijski prilagođen sportašima, koji ne mogu redovno pohađati predavanja. Pri radu sustavno se koristi e-learning platforma.

”Kako su najbolje stvari u životu obično slučajne i neplanirane, u vrijeme kada su bile prijave za ZŠEM ja sam bila na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju gdje sam ozbiljno razmišljala o studiju u Americi. Roditeljima je bilo žao da odem iz Hrvatske te su čisto informativno nazvali ZŠEM da se raspitaju o mogućnostima. Javila se prekrasna djevojka Anamarija koja je rekla da svakako dođem na prijemni, a kad je čula moju životnu priču rekla je da bi bili jako sretni kad bi postala dio njihovog tima.

Foto: PD

Rekla je da se dodjeljuju 3 stipendije i da se svakako prijavim za prijemni. Danas mogu reći da je to bila najbolja odluka jer sam dobila najveću stipendiju od 50% te ovim putem zahvaljujem Anamariji i ZŠEM-u na ukazanom povjerenju”, ističe Dorja.

Studij je osmišljen u suradnji s najboljim hrvatskim i inozemnim stručnjacima sa zavidnim poslovnim i akademskim karijerama kako bi studente pripremili za uspješnu poslovnu karijeru. Kroz teoriju i stvarne poslovne izazove studenti stječu primjenjivo znanje.

150

partnerskih sveučilišta ima ZŠEM koji spada među top 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

Znanja usvojena na ZŠEM-u nadilaze unaprijed definirana akademska područja, proširujući se na niz relevantnih, a često i interdisciplinarnih područja. Interdisciplinarni pristup pomaže u kreiranju rješenja za budućnost i stvara temelj za uspjehe u različitim područjima.

”Iako je ponekad ljudima teško biti posvećen i imati vrhunske rezultate na dva tako bitna životna područja, smatram da sam ja najbolja kad imam i jedno i drugo. Nisam se nikad htjela ograničiti i upravo zbog toga sam prepoznala ZŠEM kao vrhunski fakultet koji prepoznaje potrebe pojedinaca te nudi visoku naobrazbu i mogućnost ostvarivanja dual karijere”, ističe Dorja.

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close