Kako izgleda rad u modernim farmaceutskim postrojenjima

Autor: Promo , 02. srpanj 2023. u 22:00
Ivor Dejanović, radnik u farmaceutskoj proizvodnji/PD

Donosimo iskustva PLIVINIH zaposlenika koji rade u proizvodnim pogonima u Zagrebu.

Poticajno radno okruženje, rad sa suvremenim tehnologijama farmaceutske proizvodnje i rad u modernim postrojenjima – obilježja su rada u PLIVINIM proizvodnim pogonima. Rad u ovakvom okruženju prilika je za kontinuirano usavršavanje i učenje, a PLIVINI zaposlenici mogu se pohvaliti i konkurentnošću proizvoda, jer proizvodi koji izađu iz zagrebačkih postrojenja dospijevaju na više od 60 svjetskih tržišta.

Proizvodna lokacija u Zagrebu jedna je od najznačajnijih, ali i najkompleksnijih u Tevinoj mreži prema vrstama proizvoda koji se ovdje proizvode. Na lokaciji se odvija proizvodnja suhih oralnih oblika lijekova, sterilnih proizvoda, krema i masti. Zahvaljujući odobrenjima američke Uprave za hranu i lijekove (FDA), te velikog broja relevantnih europskih i svjetskih agencija, PLIVA je svrstana među proizvođače koji ispunjavaju najviše standarde kvalitete potrebne za globalno tržište.

Zagreb ima važnu ulogu za različita Tevina tržišta te je jedna od ključnih proizvodnih lokacija za cijelu grupu. PLIVA je i dalje jedna od rijetkih farmaceutska kompanija u svijetu čiji je sustav proizvodnje potpuno integriran, što omogućava vrhunsku brigu o kvaliteti svih proizvoda. PLIVINU proizvodnju karakteriziraju kvalitetni proizvodni procesi, napredne tehnologije te bogato znanje i iskustvo naših zaposlenika.

Za više od 60 svjetskih tržišta

Proizvodna lokacija u Zagrebu jedna je od najznačajnijih, ali i najkompleksnijih u Tevinoj mreži prema vrstama proizvoda koji se ovdje proizvode.

PLIVA je već dugi niz godina stabilan i pouzdan partner hrvatskoga gospodarstva te smo ponosni što smo i posljednjih nekoliko godina nastavili davati svoj doprinos širenjem poslovnih aktivnosti te otvaranjem novih radnih mjesta. U posljednjih nekoliko godina proširili smo naše proizvodne kapacitete te otvorili više od 100 radnih mjesta unutar proizvodnje i održavanja.

O radu u PLIVINIM proizvodnim pogonima najbolje svjedoče upravo naši zaposlenici, a iskustva nekih od naših kolega zaposlenih u našim proizvodnim pogonima možete pročitati ovdje:

Mihovil Valečić, Stručni radnik u farmaceutskoj proizvodnji, Proizvodnja sterilnih oblika

Ja sam Mihovil, imam 25 godina i po struci sam računalni tehničar u strojarstvu. Moja karijera u PLIVI započela je prije 5 godina, kada sam se po prvi puta nakon završetka srednje škole zaposlio u struci. Radim na poziciji Stručnog radnika u Proizvodnji sterilnih oblika, a nedavno sam dobio priliku postati Voditelj u sterilnoj proizvodnji. Za mene je to prava potvrda da uz volju i trud dolazi i prilika za napredovanje.

100

radnih mjesta otvoreno je posljednjih nekoliko godina proširenjem proizvodnih kapaciteta u Plivi

Posao operatera u proizvodnji uvijek je dinamičan jer sterilna proizvodnja ima svojih specifičnosti, radi se u novom pogonu na automatiziranim sustavima, što zahtijeva mnogo učenja i traženja novih rješenja. U ovakvom pogonu zadaci su raznovrsni i može se zaista puno naučiti. Svim budućim kolegicama i kolegama savjetovao bih da pokušaju što više naučiti jer prilika za rad i razvoj ima, a svatko se može dokazati svojim radom, voljom i sposobnostima.

Mihovil Valečić, stručni radnik u farmaceutskoj proizvodnji/PD

Ivor Dejanović, Radnik u farmaceutskoj proizvodnji, Tabletiranje

Moje ime je Ivor i radim u PLIVI nepunih 8 mjeseci. Radim kao Radnik u farmaceutskoj proizvodnji suhih oralnih oblika, na tabletiranju. Kada sam krenuo u potragu za prvim poslom, odlučio sam se prijaviti na PLIVIN oglas baš zato jer je PLIVA stabilna kompanija o kojoj sam čuo puno pozitivnih komentara. Razgovor za posao bio je profesionalan i cijeli selekcijski postupak bio je informativan i kratak. Započeo sam raditi kao operater na tabletiranju uz mentora koji mi je pokazao i objasnio sve proizvodne procese, a nedavno sam se prebacio na odjel dražirnice u kojem se radi na oblaganju tableta.

Ono što mene motivira je dinamika ovog posla. Svaki dan predstavlja drugačiji izazov koji treba svladati, jer je svaki proizvod drugačiji. Također, iznenadilo me koliko tvrtka ulaže u edukacije svojih zaposlenika kako bi poboljšali, olakšali i ubrzali proizvodni proces. U PLIVI sam također upoznao puno ljudi s kojima se družim tijekom i izvan radnog vremena, na sastancima i druženjima koje tvrtka organizira.

Svojim budućim kolegama bih savjetovao da ako su u potrazi za kvalitetnim radnim mjestom u kojem se žele osjećati kao dio kolektiva, koji na koncu proizvodi lijekove koji pomažu ljudima diljem svijeta, neka se slobodno prijave i postanu dio tima. PLIVA je trenutno u potrazi za operaterima u proizvodnji te ako ste zainteresirani pridružiti se Mihovilu, Ivoru i njihovim kolegicama i kolegama u proizvodnim pogonima, informacije možete pronaći na PLIVINOJ službenoj web stranici, a prijaviti se možete i direktno putem poveznice: https://careers.teva/job/Radnik-u-farmaceutskoj-proizvodnji-%28m%C5%BE%29/905917800/

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close