Poslovna 2021.
Promo

JGL prkosi krizi i nastavlja nagrađivati zaposlenike 

Unatoč najizazovnijoj godini, koja pogađa i JGL, zbog volatilnosti rublje i pada kupovne moći potrošača, ta interna…
Poslovni.hr
15. prosinac 2020. u 11:35

JGL će ovu godinu, unatoč pandemiji koronavirusa, upisati kao još jednu uspješnu godinu. Iako su se suočili s krizom, velikim padom tečaja rublje i padom kupovne moći stanovništva, ta domaća farmaceutska kompanija s globalnim dosegom završava ovu izazovnu godinu nizom dobrih vijesti. Nakon već isplaćene nagrade od 1000 kuna za poslovni uspjeh tijekom krize u svibnju, kao zahvalu za izniman napor, trud i rezultate svim zaposlenicima ovih dana isplaćuje se i dodatna jednokratna nagrada od 3000 kuna. Time ukupan iznos primanja, povrh redovne plaće, u JGL-u iznosi preko 12.000 kuna na godišnjoj razini. Tvrtka je uspjela osigurati i investiciju od 373 milijuna kuna za novo razdoblje poslovanja, kao i zaposliti čak 85 novih zaposlenika na razini JGL Grupe, većinu njih upravo u Hrvatskoj.  

Jako sam ponosan na rezultat koji smo u ovim, za sve nas izazovnim, vremenima postigli zahvaljujući kvalitetnoj strategiji, operativnoj fleksibilnosti, ali prije svega ogromnom entuzijazmu i predanosti naših zaposlenika, kako u Hrvatskoj tako i na svim našim tržištima. Drago mi je i što je Upravni odbor kompanije to prepoznao i što ćemo i ove godine sve zaposlenike nagraditi za ostvarene rezultate“, ističe Mislav Vučićglavni izvršni direktor JGL-a. Dodaje da je zadržavanje stabilnosti sustava omogućilo pokazivanje solidarnosti tijekom cijele godine, ne samo prema lokalnoj, već i prema široj društvenoj zajednici. 

U JGL-u u 2021. nastavljaju realizirati strateške projekte, ulagati u brendove, tržišta i tehnologiju. Tako su nedavno potpisali ugovor s HBOR-om za projekt Integra 2020, vrijedan 373 milijuna kuna. Njime će se omogućiti nov i velik iskorak ove kompanije na međunarodnom tržištu. Integra 2020 podrazumijeva ulaganje u sterilnu farmaceutsku proizvodnju, istraživanje i razvoj, novi pilot pogon i robotizirani logističko-distribucijski centar. Projektom se predviđa rast kapaciteta sterilne proizvodnje za 60 posto, kao i integracija procesa istraživanja i kvalitete na jednoj lokaciji u Rijeci.  

Veseli nas što smo na promjene izazvane pandemijom reagirali brzo, pokazujući visoku razinu prilagodljivosti i fleksibilnosti. Širenje COVID-19 bolesti zahtijevalo je proaktivan kratkoročni pogled na poslovanje i sposobnost brzih reakcija. Kriza će zasigurno ostaviti dubok trag na gospodarstvo, ali nam je iznova pokazala značaj jake industrije temeljene na visoko sofisticiranim tehnologijama. Upravo zato projekt Integra 2020 smatramo kapitalnim projektom koji će nas još jače pozicionirati na globalnim farmaceutskim kartama i omogućiti nam da proizvedemo dodatnih 41 milijun komada sterilnih sprejeva, kapi i BoV oblika namijenjenih prvenstveno izvozu. Zahvaljujući ovoj investiciji, značajno podižemo razvojno-tehnološku kompetentnost tvrtke i njenu globalnu konkurentnost“, tumači Vučić. 

FOTO: Promo

Integra 2020 predstavlja i značajno ulaganje u razvoj hrvatske hi-tech industrije i modernih, digitalnih tehnologija u farmaceutskoj industriji, čime se podižu i hrvatski i europski farmaceutski standardi. Taj projekt će omogućiti JGL-u i daljnji transfer sterilne proizvodnje oftalmika svog strateškog partnera iz Poljske u Hrvatsku, a proizvedene lijekove će dalje izvoziti u Poljsku i ostala tržišta. Tako dodatno jača i izvozni kapacitet JGL-a, ali i hrvatske farmaceutske industrije.  

O JGL-u 

JGL je hrvatska farmaceutska kompanija s globalnim dosegom, inovativni lider u segmentu nazalnih dekongestiva na bazi morske vode i oftalmika u cijelom terapijskom spektru. Već 29 godina JGL organski raste i internacionalno razvija poslovanje, specijalizirajući se za razvoj i proizvodnju sterilnih proizvoda s dodanom vrijednošću u oftalmologiji i ORL-u, kao i za korištenje morske vode za zdravlje. JGL je među vodećim europskim proizvođačima sterilnih farmaceutskih oblika – kapi, sprejeva i BoV sustava, a kao kompanija posvećena zdravlju i dobrobiti ljudi, aktivno radi na razvoju novih formulacija i varijacija proizvoda u svim segmentima. S 1073 zaposlenika u JGL Grupi, danas kompanija posluje na ukupno 50 tržišta, izravno i posredstvom partnera. Portfelj JGL-a čini 160 brendova, 460 proizvoda, 1360 varijacija i 6000 artikala, prilagođenih specifičnim potrebama svakog tržišta. Ukupni prihodi JGL Grupe u 2019. dosegnuli su 932 milijuna kuna, a dobit poslije poreza iznosila je 78 milijuna kuna. U prvih šest mjeseci 2020. realizirano je 460,6 milijuna kuna ukupnih prihoda na razini Grupe, od toga 362,2 milijuna kuna iz farmaceutskog core businessa (JGL Pharma). 

New Report

Close