JGL investirao 500 milijuna kuna tijekom četiri godine u inovacije i održivi razvoj

Autor: Promo , 30. studeni 2022. u 22:00
Novi objekt za istraživanje i razvoj s pilot pogonom i uredskim prostorima niče na Svilnom/JGL

Najveća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu investira i u krizi.

JGL je tijekom protekle četiri godine investirao oko 500 milijuna kuna u razvoj novih proizvoda, nove tehnologije, digitalizaciju i optimizaciju procesa, energetsku učinkovitost i znanja zaposlenih te otvorio oko 200 novih radnih mjesta.

Gotovo 85 posto prihoda realiziraju u izvozu, a nisu stali ni tijekom pandemijskih godina i ratnih okolnosti, već su otvarali nova tržišta, udvostručili ulaganja u istraživanje i razvoj te kontinuirano investicijama ojačavali poslovanje, uspješno surađujući s Ministarstvom gospodarstva i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak.

Upravo u krizi treba nastaviti s ulaganjima i razvojem kompanije, smatraju u JGL-u. Jer, kriza će jednom proći, a zaustavljanje planiranog rasta i razvoja bi moglo kompaniji naštetiti više i od same krize.

Sterilna farmaceutska proizvodnja u sklopu JGL Pharma Valley kompleksa/Petar Fabijan

Zato su u JGL-u, u skladu sa strategijom koju su lani donijeli, najveći fokus stavili na investicije u vlastiti intelektualni kapital, odnosno u istraživanje i razvoj, održivi razvoj, kao i energetsku učinkovitost.
Ključno ulaganje ove najveće farmaceutske kompanije u domaćem vlasništvu odnosi se na projekt Integra 2020. Kao što mu ime kaže, isti integrira razvojne, proizvodne i skladišne kapacitete tvrtke, a obuhvaća tri cjeline – istraživanje i razvoj, komercijalnu proizvodnju i logistički centar.
Projekt će kompaniji omogućiti povećanje kapaciteta sterilne proizvodnje za 60 posto te značajno podići razvojno-tehnološku kompetentnost tvrtke i njenu globalnu konkurentnost, za daljnji internacionalni rast u idućih desetak godina.
Integra 2020 uključuje opremanje laboratorija za istraživanje i razvoj, kreiranje novog pilot pogona, proširenje proizvodnih kapaciteta, izgradnju logističkog centra i uređenje uredskog prostora. U sklopu istog projektirana i dodatna fotonaponska elektrana, a u budućem razdoblju planira se upogoniti i virtualna elektrana.

Projekt je počeo krajem 2019. godine, a do 1. srpnja ove godine su potpuno realizirani segmenti proizvodnje i logističkog centra, koji su već u upotrebi te je u tijeku izgradnja objekta koji sadrži laboratorije za istraživanje i razvoj, pilot pogon i uredske prostore. Završetak radova se očekuje na proljeće iduće godine.

Gotovo 85 posto prihoda JGL realizira u izvozu, pri čemu je Aqua Maris njihov najpoznatiji brend/Petar Fabijan

New Report

Close