JANAF donirao sredstva OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana

Autor: Objava za medije , 03. veljača 2021. u 12:34

Uprava JANAF-a, predsjednik Uprave mr.sc. Stjepan Adanić i član Uprave Vladislav Veselica, potpisali su s ravnateljem Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomirom Vančinom, dipl. oec., danas, 3. veljače 2021. godine ugovor o donaciji u iznosu od 50.000,00 kn.

Donacija je namijenjena za nabavu CTG uređaja (kardiotokografa) te druge prijeko potrebne opreme za potrebe Odjela ginekologije i porodništva što je neophodno zbog sve većeg broja COVID-19 pozitivnih trudnica i rodilja o kojima bolnica skrbi u ovom vrijeme pandemije korona virusa te će pridonijeti zadržavanju standarda u pružanju bolničkih usluga u zabočkoj bolnici.
„Donacija za nabavu CTG uređaja i opreme osigurat će trudnicama i rodiljama kvalitetniju liječničku skrb, a liječnicima i medicinskom osoblju pomoći u njihovom svakodnevnom radu. Ovime će se poboljšati uvjeti rada na ginekološkom odjelu, a time i u bolnici kao cjelini. Isto tako smatramo kako smo ovom donacijom pomogli da se određena sredstva iz proračuna bolnice preusmjere na dio skrbi za naše veterane. Iznimno nam je zadovoljstvo što je došlo do realizacije ove donacije jer time potvrđujemo našu svijest o društveno odgovornom poslovanju i sudjelujemo u unaprjeđenju životnih uvjeta lokalne zajednice. Također vjerujemo kako će se naša suradnja nastaviti i u budućnosti“, istaknula je Uprava prilikom potpisivanja ugovora o donaciji.
„Zahvaljujem Upravi JANAF-a u svoje osobno i u ime svih zaposlenika i pacijenata Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko nam ovakve donacije znače, osobito u vrijeme aktualne epidemiološke i organizacijske situacije. Hvala i Odjelu za ginekologiju i porodništvo na čelu s voditeljem doc. dr. sc. Rajkom Furešom zbog čijeg je entuzijazma i predanog rada i došlo do realizacije ove vrijedne donacije.“, zahvalio je ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, dipl. oec.
„Pandemija je pred cijeli zdravstveni sustav postavila veliki izazov, a on se osobito osjetio na Ginekološkom odjelu. CTG uređaj i ostala oprema koju ćemo nabaviti neophodni su nam u našem svakodnevnom radu te služe za medicinsku skrb i brigu o najpotrebitijima – majkama i djeci, koji su u ova teška neizvjesna vremena prioritet cijelog društva.“, istaknuo je doc.dr.sc. Rajko Fureš, voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo.

New Report

Close