Poslovna 2022.
Jasminka Horvat Martinović

Intenzivirat će se razvoj novih instrumenata osiguranja

Utjecaj promjena obilježio je i industriju osiguranja koja se uspješno prilagodila zahtjevima tržišta, a nastavak brige o rastućim potrebama klijenata bit će presudan za daljnji rast.

Jasminka Horvat Martinović
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: Emica ElveĐi/PIXSELL

Razdoblje za nama obilježile su brojne nepredvidive promjene, pri čemu su se za uspjeh ključnim pokazale prilagodljivost i spremnost u suočavanju s izazovima, a pritom stečeno iskustvo pokazat će se neprocjenjivim za učinkovito poslovanje i tijekom sljedeće godine.

Od samog početka pandemije novonastaloj smo situaciji pristupili s velikom odgovornosti i poduzeli sve potrebne mjere s ciljem zaštite zdravlja naših zaposlenika, klijenata i partnera. Posebno smo ponosni što smo tijekom ovog izazovnog razdoblja ostvarili značajan rast svih segmenata poslovanja i učvrstili drugu poziciju na hrvatskom tržištu osiguranja uz povećanje broja naših zaposlenika, što potvrđuje važnost kvalitetnog planiranja i upravljanja.

Utjecaj promjena obilježio je i industriju osiguranja koja se uspješno prilagodila zahtjevima tržišta, a nastavak brige o rastućim potrebama klijenata bit će presudan za daljnji rast. Podizanje svijesti građana o brizi za zdravlje uzrokuje sve veći interes za zdravstvenim osiguranjem, naročito za jednostavnim i inovativnim proizvodima po mjeri klijenta koji nose određenu dodanu vrijednost.

Još svježa sjećanja na potrese uzrokovala su porast zanimanja za zaštitom imovine, a uzlazni trend pokazuju osiguranja malih i srednjih poduzetnika i obrtnika, čemu dodatno doprinosi rast financijske pismenosti građana.

Na kretanje premija u korporativnim osiguranjima veliki utjecaj ima općenito kretanje gospodarstva, pri čemu pozitivni trendovi rasta utječu na porast investicija, dovodeći do stvaranja nove imovine i vrijednosti koje je potrebno zaštititi osiguranjem. Utjecaj ovog trenda vidljiv je od ulaska Hrvatske u EU, a najavljeni ulazak u eurozonu dodatno će intenzivirati razvoj novih instrumenata osiguranja od odgovornosti i rješenja koja će našim klijentima na najbolji način omogućiti uspješno upravljanje rizicima i stabilnost poslovanja.

Upravo zato ćemo tijekom nadolazećeg razdoblja dodatnu pozornost pridati razvoju i zadržavanju postojećih i privlačenju novih zaposlenika, kao i daljnjem jačanju interne prodajne mreže te suradnje sa strateškim partnerima.

U Wieneru s optimizmom gledamo unaprijed jer vjerujemo kako je uspjeh koji smo ostvarili u proteklom razdoblju rezultat angažiranosti cijelog našeg tima, čime smo potvrdili našu snagu, stabilnost i visoku razinu kvalitete usluge.

Uz daljnju digitalizaciju poslovanja koja se pokazala ključnom za brzu prilagodbu, i sljedeće ćemo godine u fokusu imati želje i potrebe naših klijenata te im nastaviti pružati siguran oslonac kako bi građanima mogli osigurali bezbrižnu budućnost, a tvrtkama stabilan rast i razvoj.

Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG

New Report

Close