Poslovna 2021.
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska

Imperativ je biti predvodnik u digitalizaciji Hrvatske, ulažemo 230 milijuna eura

Izdašnim ulaganjima transformirat ćemo poslovanje iz operatera fokusiranog na jedan segment u potpuno konvergiranu tvrtku.

Poslovni.hr
30. studeni 2020. u 11:32
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nalazimo se u vrlo izazovnoj godini, i unatoč naporima za održavanjem stabilnosti, pandemija je usporila poslovne aktivnosti u svim gospodarskim sektorima pa tako i u telekomunikacijama. Prognoze ekonomskih analitičara su u najmanju ruku obeshrabrujuće i za očekivati je da će razdoblje pred nama donijeti nove izazove za domaće i globalno gospodarstvo. Investitori, naročito strani, bit će vrlo oprezni, što će dodatno usporiti gospodarski oporavak.

Najveću priliku vidimo u uvođenju novih tehnologija koje će omogućiti nastavak digitalizacije gospodarstva, a time i napredak društva. Novonastala situacija jasno je ukazala na važnost digitalne transformacije i u jednu ruku ubrzala njeno provođenje. Smatramo da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Naše društvo će sve više oslanjati na digitalna rješenja, a preduvjet za to bit će napredna infrastruktura. Konkretno za telekomunikacije to znači da će teleoperatori morati osigurati dovoljno velike kapacitete mreže koje mogu podnijeti sve veći rast podatkovnog prometa. U tom smislu će investicije u telekomunikacijsku infrastrukturu odigrati ključnu ulogu. U Telemachu Hrvatska želimo biti predvodnici digitalizacije Hrvatske jer istu smatramo okosnicom ubrzanog pokretanja gospodarskog napretka. Upravo zato nam najavljene investicije naše matične tvrtke United Grupe daju vjetar u leđa. Riječ je o jednoj od najvećih stranih investicija u Hrvatskoj. Tako ćemo tijekom sljedećih pet godina uložiti do 130 milijuna eura u daljnju modernizaciju naše mobilne mreže. Proširit ćemo pokrivenost mobilnom mrežom, poboljšati kvalitetu mobilne usluge i uvesti ultra brzu 5G tehnologiju. Dodatno namjeravamo uložiti do 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućiti ultra brzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita. Na taj način ćemo transformirati poslovanje iz operatera fokusiranog na jedan segment u potpuno konvergiranu tvrtku koja korisnicima pruža visokokvalitetne telekomunikacijske usluge i vrhunsko korisničko iskustvo.

New Report

Close