Smart Industry
Exclusive Networks

Hibridni rada i usvajanje cloud tehnologije povećao je opasnosti od cyber napada

Velik broj tvrtki nije spreman za zaštitu udaljenih zaposlenika i podataka pohranjenih na udaljenim lokacijama, a ona je skupa i komplicirana.

Promo
11. rujan 2023. u 22:00
Korisnicima i partnerima tvrtke Exclusive Networks na raspolaganju su česti certificirani treninzi i tehničke radionice/PD

Ubrzano usvajanje cloud i hibridne cloud infrastrukture, udaljeni rad te konvergencija IT i OT okruženja samo su neki od trendova koji doprinose kompleksnosti IT infrastrukture. Kompleksnost dovodi do većeg broja sigurnosnih izazova. Osim trendova u poslovanju koji mijenjaju razinu otpornosti organizacija na napade, na sigurnost tvrtki utječe i kultura rada, interne politike i procedure te globalni trendovi u cyber prijetnjama.

Posljednjih nekoliko godina, nedostatak cyber vještina jedan je od glavnih izazova za organizacije diljem svijeta. Trend poznat kao Great Resignation započeo je početkom 2020. i rezultirao napuštanjem radnih mjesta tisuća zaposlenika u potrazi za boljim uvjetima. S problemom pronalaženja i zadržavanja talenata suočavaju i male tvrtke i velike multinacionalne kompanije.

Usvajanje sigurnosnih rješenja

Drugi veliki problem za organizacije izvire iz sveopće digitalne transformacije koja povećava kompleksnost upravljanja. Osim sve većeg broja zaposlenika koji prakticiraju hibridan način rada i tako potiču širenje distribuirane IT infrastrukture, ovaj trend je doveo i do masovnog usvajanja cloud usluga. Velik broj tvrtki nije bio spreman za ove promjene. Naime, zaštita udaljenih zaposlenika i podataka pohranjenih na udaljenim lokacijama, u oblaku i u središnjici skupa je i komplicirana.

Dodatni problem je oslanjanje na sigurnosna rješenja nekoliko različitih proizvođača – i to za upravljanje i zaštitu istih točaka.

Usvajanje usluga u oblaku i prakse hibridnog rada će se nastaviti, kao i problem nedostatka vještina. Cyber napadači neprestano traže “rupe” i iskorištavaju nedovoljno zaštićenu digitalnu infrastrukturu, a od modernih se napada nije moguće obraniti uz pomoć limitiranih rješenja. Nedostatak kvalificirane radne snage za borbu protiv cyber prijetnji, rastući zahtjevi za digitalizacijom, porast broja cyber napada, ali i preopterećenost trenutnih zaposlenika samo su neki od problema koji su itekako prisutni na tržištu Hrvatske i regije.

Nedostatak specijalista za sigurnost

U Hrvatskoj i regiji rastući su zahtjevi za digitalizacijom, a postoji nedostatak kvalificirane radne snage za borbu protiv cyber prijetnji koje su u porastu.

Osim pokretanja security treninga s ciljem edukacije zaposlenika o cyber prijetnjama, implementacija prave tehnologije i sigurnosnih rješenja od primarne je važnosti za zaštitu tvrtke i nastavak poslovanja.

Kao globalno priznati specijalist za cyber sigurnost i digitalnu infrastrukturu, tvrtka Exclusive Networks dugi niz godina odgovara na ove izazove te svojim partnerima i krajnjim korisnicima isporučuje širok dijapazon usluga i proizvoda. Exclusive Networks djeluje u više od 170 zemalja svijeta i ima podružnice u više od 45 zemalja. Na regionalnoj razini, tvrtka ima urede u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Sarajevu i Beogradu.

Hrvatska podružnica se pridružila grupi Exclusive Networks tijekom 2021., što je dodatno ubrzalo razvoj i rast poslovanja. Osim isporuke vodećih rješenja za cyber sigurnost i digitalnu infrastrukturu te kontinuirane marketinške, logističke i tehničke podrške, rast tvrtke se ostvaruje i zbog posvećenog praćenja trendova u poslovanju i industriji.

Portfelj tvrtke Exclusive Networks uključuje rješenja za zaštitu od cyber napada, zaštitu podataka, izgradnju podatkovnih centara, zaštitu IoT uređaja i orkestraciju, odnosno za sigurnost, mrežu, telekomunikacije i podatkovni centar. Osim isporuke vodećih rješenja u industriji i portfelja sastavljenog od etabliranih proizvođača, tvrtka je status specijalista izgradila uz poslovni model koji se temelji na usluzi na prvom mjestu.

U srži takvog modela je kontinuirano širenje partnerske mreže i unaprjeđenje odnosa s postojećim dobavljačima. Ujedno, Exclusive Networks na ovaj način svojim partnerima osigurava diferencijaciju od konkurencije i izgradnju dugoročnih odnosa s klijentima.

Exclusive Networks svojim partnerima pruža kompletnu podršku kod skaliranja, povezivanja, orkestracije i optimizacije digitalne infrastrukture. Neovisno o okruženju i rješenju, partnerima tvrtke je uvijek na raspolaganju tim iskusnih tehničkih inženjera. Dodatna prednost tvrtke leži u globalnoj logističkoj podršci. Na taj način, Exclusive Networks svojim partnerima pruža obuku i podršku kroz cijeli proces nabave rješenja i proizvoda. Partneri grupe uvijek na raspolaganju imaju podršku u kontekstu prodaje i implementacije.

Zadovoljstvo klijenata i partnera ključno je za uspjeh grupe, a to podrazumijeva brzu isporuku i dostupnost svih proizvoda i usluga u portfelju. Dodatno, korisnici uvijek mogu računati na pomoć pri obnovi podrške za kupljene usluge i proizvode.

Korisnici na prvom mjestu

Kako bi se efikasno nosili sa svakodnevnim poslovnim izazovima i bili u tijeku s najmodernijim praksama u industriji, korisnicima i partnerima tvrtke Exclusive Networks na raspolaganju su česti certificirani treninzi i tehničke radionice. Naime, stjecanje novih vještina i obnova znanja nužna je za prevladavanje modernih cyber izazova.

Poslovanje grupe temelji se na kontinuiranom usvajanju novih trendova, prilagođavanju promjenama u radu i posljedičnom preoblikovanju poslovnih strategija.

Stavljajući potrebe korisnika na prvo mjesto, Exclusive Networks nastoji ispuniti sve zahtjeve svojih klijenata – ali i učiniti cyber prostor sigurnijim, a digitalnu infrastrukturu učinkovitijom.

Home

sales@exclusive-networks.hr

New Report

Close