Poslovna 2022.
Energetska tranzicija

E.ON je snažan saveznik za rast hrvatskog gospodarstva i razvoj društva

Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatska, govori o energetskoj tranziciji i poziciji tvrtke da odigra odlučujuću ulogu u dekarbonizaciji društva i industrije.

PD VL native tim
09. prosinac 2021. u 22:00
Andreas Rörig/PD

Energetska tranzicija sve više dobiva na zamahu. Dolazi novi, decentralizirani, ugljično neutralniji energetski svijet, a s njim i desetljeća rasta i razvoja energetske industrije. U sljedećih nekoliko godina vidimo ogromnu potražnju za zelenom energijom i rapidno rastući broj potrošača električne energije koji će se morati priključiti na mrežu. Istodobno, bilježimo sve veću potražnju kućanstava, industrije, gradova i općina za rješenjima za dekarbonizaciju.

Zato smo uvjereni da smo s našim energetskim mrežama i rješenjima za kupce u izvrsnoj poziciji da možemo podržati zahtjeve ove rastuće potražnje.

Veliki potencijal solarnih elektrana

E.ON je u boljoj poziciji od bilo koje druge energetske kompanije u Europi da odigra odlučujuću ulogu u dekarbonizaciji društva i industrije. Ovo je ogroman zadatak, velika odgovornost i jedinstvena poslovna prilika. Imamo znanje i sredstva za provedbu naše misije kako za dobrobit naših kupaca tako i za gospodarstvo.

Sljedećih pet godina bit će obilježeno ambicioznim investicijskim planovima koji će podržati profitabilni i održiv rast E.ON-a kao pokretača ugljično neutralnog energetskog svijeta i poduprijeti klimatske ciljeve.

Do 2026. E.ON grupa će uložiti 27 milijardi eura u ubrzano širenje i digitalizaciju energetske mreže kao okosnice energetske tranzicije, u korisnička rješenja za dekarbonizaciju i u proširenje infrastrukture e-punionica. To je više od 5 milijardi eura godišnje za zaštitu klime, dekarbonizaciju i sigurnost radnih mjesta.

Provodeći našu strategiju, vodimo svojim primjerom kompanije koja utire put dekarbonizaciji mijenjajući i svoje poslovanje i navike svojih kupaca, pri čemu koristimo mogućnosti digitalizacije za uspješnu energetsku tranziciju i prilike za održivi rast na putu prema svijetu zelene energije.

Ako Hrvatska želi biti uspješna u energetskoj tranziciji, mora slijediti put kojim ide Europa. Vidimo ogroman energetski potencijal u solarnim elektranama kako za kućanstva i poslovne kupce, tako i za gradove i općine.

Na hrvatskom tržištu solarnih elektrana vodeća smo kompanija koja kućanstvima (E.ON Energija) i poduzetnicima (E.ON Solar) nudi napredna rješenja za korištenje čiste sunčeve energije. Specijalizirani smo za projektiranje i izgradnju solarnih elektrana po principu ključ u ruke uz mogućnosti financiranja za poslovne kupce.

Širenje mreže i digitalizacija

Nadalje, svoju ulogu kao pokretača zelene tranzicije nastojimo ostvariti educirajući i osvještavajući kupce o obnovljivim izvorima energije, širenjem energetske mreže i digitalizacijom. U navedenim ključnim elementima već imamo portfelj proizvoda i procesa za podršku našim kupcima u Hrvatskoj.

Nastavljamo i dalje podržavati ove ambiciozne ciljeve našim energetskim mrežama i naprednim rješenjima za kupce donoseći stručnost s 15 tržišta i preko 75 000 zaposlenika.

Snažan smo saveznik posvećen održivosti, zaštiti klime i budućnosti našeg planeta i oslanjamo se na snagu zajednice. Do 2030. E.ON će biti veći, zeleniji, digitalniji i raznolikiji i bit će nam drago da i Hrvatsku povedemo na taj put.

* Sadržaj omogućio E.ON Hrvatska

New Report

Close