Poslovna 2022.
Marijo Grgurinović

DOK-ING je okrenut svijetu, ali jako se trudimo privući domaće radnike

Usred smo velike ekspanzije i kapitalizacije plodova investicijskog ciklusa pa smo morali biti osobito oprezni da nas u ovom trenutku ne zadesi opskrbni problem.

Marijo Grgurinović
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: PD

DOK-ING kao kompanija okrenuta izvozu s pozornošću prati globalna ekonomska kretanja. Očekujemo kako će se problemi koji su obilježili 2021. nastaviti i iduće godine – konkretno, riječ je o poremećajima u globalnim lancima opskrbe te nedostatku kvalificirane radne snage.

Međutim, nastavit će se i oporavak globalnog gospodarstva nakon kratkotrajne krize izazvane pandemijom, jedino još nije očito koliko će on snažan biti, budući da mnogo toga ovisi o rastu kineskog gospodarstva, za koje prognoze uvijek treba uzeti s oprezom.

DOK-ING je anticipirao ovakva kretanja te je na vrijeme osigurao dostatnu opskrbu koja jamči planiranu razinu proizvodnje. Nalazimo se usred velike ekspanzije poslovanja i kapitalizacije plodova investicijskog ciklusa tako da smo morali biti osobito oprezni da nas u ovom trenutku, dok kupci očekuju naručene strojeve, ne zadesi opskrbni problem.

Drugi globalni problem koji postoji i u Hrvatskoj te predstavlja veliki izazov odnosi se upravo na kvalificiranu radnu snagu. DOK-ING ima velike potrebe za inženjerima raznih profila, kao i radnicima tehničke struke, te se stoga trudimo osigurati ugodnu radnu sredinu uz brojne povlastice.

Uz uobičajene benefite poput onih vezanih uz primanja, jako nam je važno mladim ljudima koji upravo izlaze s fakulteta pokazati kako smo dinamična tvrtka koja prati trendove te im pruža mogućnost da daju svoj doprinos stvaranju vrhunskog proizvoda koji će učiniti svijet boljim.

U ovom segmentu bi korak države prema rasterećenju rada bio potez za koji sam siguran da bi ga svi poduzetnici pozdravili.

Demografija i njene posljedice definitivno su najveći izazovi za domaću ekonomiju. Toga nismo lišeni ni mi izvoznici, koji se suočavamo s problemom pridobivanja vrhunske radne snage, kakvu proizvodi o kojima ovise ljudski životi traže, a to je upravo ono što DOK-ING stavlja na tržište.

Naši roboti obavit će opasan posao u razminiranju, rudarstvu, reakciji na kemijske ili nuklearne nesreće, ali trebamo inženjere, programere i zavarivače koji će ih pripremiti za te ekstremne uvjete.

Marijo Grgurinović, predsjednik Uprave DOK-ING-a

New Report

Close