Poslovna 2022.
Gordana Kovačević

Digitalni sat već otkucava

ICT rješenja su temelj transformacije industrije i društva, a 5G kao platforma za inovacije je tu da aktivno podrži sve te promjene i otvori neke nove mogućnosti.

Gordana Kovačević
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: P. Glebov/PIXSELL

Kriza uzrokovana pandemijom negativno je utjecala na zdravlje ljudi te ekonomski i društveni razvoj u cjelini. No istovremeno, upravo zbog pandemije svjedočimo brzom tehnološkom razvoju te osvještavanju šire zajednice o važnosti informacijsko komunikacijske tehnologije i njenom povećanom korištenju u svakodnevnom životu i radu.

ICT rješenja su temelj transformacije industrije i društva, a 5G kao platforma za inovacije je tu da aktivno podrži sve te promjene i otvori neke nove mogućnosti. Digitalizacija predstavlja priliku za povećanje produktivnosti i otvaranje novih radnih mjesta, a ICT rješenja bit će ključna za postizanje većeg stupnja održivosti i veće profitabilnosti.

Zbog toga je izuzetno važno da svi sudionici u cijelosti razumiju stratešku ulogu i mogućnosti koje pružaju nove tehnologije, investiraju u razvoj, pravovremeno donose odluke te ih kvalitetno i na vrijeme implementiraju.

U Ericsson Nikoli Tesli na vrijeme smo prepoznali trendove povezane s ubrzanim razvojem ICT-a, ugradili ih u svoju strategiju te na njih fokusirali svoje aktivnosti. Znanje, stručnost, kompetencije te njihova učinkovita primjena, odnosno kreiranje inovativnih rješenja okosnice su našeg djelovanja.

Naša rješenja za eZdravstvo kao i rješenja za digitalizaciju javnih usluga i poslovanja te suradnja s operatorima pri uvođenju 5G tehnologije u nacionalnu digitalnu infrastrukturu već sada značajno doprinose digitalnoj transformaciji Hrvatske.

Sveobuhvatna digitalna transformacija nudi nove prilike za našu kompaniju. Stoga ćemo i u narednim godinama nastaviti investiranje u istraživanje, razvoj i implementaciju suvremenih ICT rješenja te u naše poslovanje kao što to kontinuirano činimo kroz vlastitu digitalnu transformaciju i ulaganje u podizanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Uz to, i dalje ćemo ulagati u razvoj kompetencija naših zaposlenika koji su bili i ostali ključ našeg uspješnog dugogodišnjeg poslovanja. Nastavit ćemo otvarati nova radna mjesta, iako na tržištu uočavamo značajne izazove zbog nedovoljnog broja stručnjaka sa znanjima koja su potrebna našoj industriji.

Digitalno desetljeće je započelo te ako želimo postići visoko postavljene EU ciljeve digitalne transformacije društva i ekonomije do 2030. godine potrebno je osigurati dovoljan broj ICT stručnjaka, značajno razviti digitalne vještine, digitalnu infrastrukturu, digitalizirati poslovanje i javne usluge te djelovati brzo i složno. Digitalni sat već otkucava.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle

New Report

Close