Desetljeće promjena za uredske zaposlenike – kako privući nove?

Autor: PD VL native tim , 29. rujan 2022. u 22:00
Ključ je u tehnološkim rješenjima koja omogućavaju neometan rad/SHUTTERSTOCK

Zaposlenike najviše zanima hibridni rad pa smo isprobali tri nove Ciscove opcije koje su promijenile doživljaj hibridnog rada.

Činjenica je da su se benefiti koje zaposlenici očekuju od kompanije u kojoj rade ili se ondje žele zaposliti, danas uvelike promijenili od onih u prošlosti.

Danas zaposlenici, među ostalim, očekuju da im se omogući rad od kuće po potrebi, sa svim najmodernijim uredskim alatima te da imaju mogućnost online edukacije po izboru. Upravo tehnološka očekivanja zaposlenika u uredu, posljednjih godina pokuazuju velike promjene.

To smatra i više od 84% ispitanika, najviše iz redova generacije X i Y, u anketi Censuswidea koja je provedena 2021. godine među donositeljima IT odluka, CIO-ova i uredskih zaposlenika u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Španjolskoj i Švedskoj.

70% ispitanika očekuje tehnološku podršku u smislu fleksibilne, besprijekorne povezanosti i pristupa resursima/aplikacijama bilo u uredu ili izvan njega, a njih 58% je dodalo i visokokvalitetno iskustvo suradnje za sudionike izvan mjesta i hibridne sastanke.

Većini ispitanika je iznimno važna i sigurnost te jednostavnost u korištenju online uredskih alata. Mnoge kompanije se susreću s izazovom kako da, na jednostavan način, omoguće zaposlenicima da rade odakle žele, a pritom očuvaju timski duh i održe produktivnost i sigurnost na visokoj razini.

Zaposlenike najviše zanima fleksibilan i siguran rad

Kako organizacijske procese prilagoditi zaposlenicima s obzirom na mjesto rada i razinu odgovornosti? Ključ je u tehnološkim rješenjima koja omogućavaju neometan rad, bez obzira na to nalazi li se osoba u uredu spojena na korporativnu mrežu ili je kod kuće ili kafiću. KING ICT implementira Cisco rješenja koja pokrivaju različite domene poslovanja.

Radi se o rješenjima koja su fleksibilna, sigurna, jednostavna za implementaciju i upravljanje te odgovaraju individualnim potrebama, što su definitivno današnje potrebe svake tvrtke koja se želi uspješno digitalno transformirati i zadovoljiti potrebe svojih zaposlenika. Zaposlenike najviše zanima, što je i anketa pokazala, fleksibilan i siguran hibridni rad.

84

posto ispitanih u anketi Censuswidea, najviše iz redova generacije X i Y, očekuju da im se omogući rad od kuće po potrebi, sa svim najmodernijim uredskim alatima

Tri uređaja za virtualni ured

Video i web konferencije omogućuju zaposlenicima predstavljanje, dijeljenje i suradnju u stvarnom vremenu bilo gdje, na bilo kojem uređaju. No, ako niste u uredu, ponekad prostor i okruženje mogu predstavljati problem, u odnosu na veličinu i kvalitetu uređaja koje koristite, primjerice ako video konferencijski poziv obavljate na aerodromu ili u kafiću. Isprobali smo tri nove Ciscove opcije koje su nam potpuno promijenile doživljaj hibridnog rada.

Opcije koje su kvalitetu rada ‘od kuće’ podigle za nekoliko stepenica

CISCO mini Webex Desk prijenosni je uređaj najnovije generacije. Zbog integrirane ručke lako se prenosi s mjesta na mjesto, a jedino što će vam trebati je napajanje. Zanimljivo je da možete biti i na bučnom mjestu, ali to neće utjecati na kvalitetu rada, jer posjeduje značajke poput poništavanja buke, video pozadine i automatsku prilagodbu kamere.

Room Bar je sveobuhvatna traka za videokonferencije koja radi sve—od izvorne videokonferencije bez prijenosnog računala i bežičnog dijeljenja do izvrsnog “bring your own device” iskustva.

Cisco desk camera 1080p je prijenosna kamera koja se brzo montira na monitor. Slika ima izvanrednu jasnoću i boju, a široko, podesivo vidno polje pomaže sudionicima da se usredotoče na ono što je važno, bez obzira na okruženje u kojem se nalaze.

Tijekom 2020. godine migracija na oblak doživjela je nevjerojatnu ekspanziju. Mnoge tvrtke migriraju u poslovanje u Cloud-u, a pritom je važno imati partnera koji će tu migraciju učiniti brzom i učinkovitom. Poslovanje u oblaku se brzo razvija, pa Cisco stalno radi na inovacijama koje omogućuju oblacima da rade pametnije.

Velika sigurnost i spremnost na nepredvidive izazove

Poslovanje u oblaku, Big Data i podatkovni centri nose sa sobom i sigurnosne izazove. Cyber kriminal je sve češći, a cyber kriminalci sve domišljatiji. No, pametnim odabirom, tvrtke svoju sigurnost u zaštiti podataka mogu dovesti na iznimno visoku razinu.

Cisco rješenja pružaju niz mogućnosti za zaštitu IT okruženja, poput sigurnog oblaka i aplikacija, što je i zaposlenicima važno. Primjerice, SecureX, izvorna platforma u oblaku, integrira sigurnosni portfelj s cijelom sigurnosnom infrastrukturom pojedine tvrtke, ubrzavajući otkrivanje, odgovor i oporavak. Sigurnost koja je potrebna za današnje heterogeno multicloud okruženje, jednostavno se postiže uz Secure Workload.

S ovim se alatom mogu zaštititi radna opterećenja u bilo kojem oblaku i aplikaciji i to bilo gdje, a proaktivno se mogu otkriti i ispraviti pokazatelji ugroženosti, kako bi se umanjili utjecaji na poslovanje. Secure Endpoint rješenje za sigurnost krajnje točke, kojima se učinkovito mogu otkriti napadi, i brzo odgovoriti na njih, a vrijeme oporavka skraćuje za čak 85 posto!

Umbrella, pak, nudi fleksibilnu sigurnost isporučenu u oblaku i najlakši je način da tvrtka svoje korisnike zaštiti svugdje, u svega nekoliko minuta. Kombinira više sigurnosnih funkcija u jedno rješenje, a zaštita podataka se može proširiti na uređaje, udaljene korisnike i distribuirane lokacije bilo gdje.

Iako mnogi postavljaju pitanja i o financijskim ulaganjima u poslovanje u oblaku, ulaganja u tehnologiju i sigurnosne aspekte višestruko se isplate u odnosu na buduće poslovanje, jer o sigurnosti korisničkih podataka brine, ne samo najnaprednija tehnološka infrastruktura, nego i sigurnosni stručnjaci koji brinu o sigurnosti podataka korisnika.

* Sadržaj omogućio King ICT

New Report

Close