Zeleno gospodarstvo
Deceuninck

Deceuninck definirao plan za smanjenje emisija u skladu s neto nultim standardom

Pridružili su se kampanji ‘Business Ambition for 1,5°C’ usklađenoj s ciljem Pariškog sporazuma.

PD VL native tim
20. rujan 2022. u 22:00
U Deceunincku su počeli s recikliranjem još 2012. /Valerie Clarysse

Deceuninck se obvezao definirati ciljeve u području smanjenja emisija u skladu sa znanstveno utemeljenom neto nultom stopom inicijative Science Based Targets initiative (SBTi).

U tom se smislu poduzeće Deceuninck pridružilo kampanji “Business Ambition for 1,5°C”, skupini poduzeća diljem svijeta koja se usklađuju s ciljem Pariškog klimatskog sporazuma da se globalno zagrijavanje ograniči na 1,5 °C.

To uključuje obvezu smanjenja emisija CO2 iz vlastitih operacija (Opseg 1 i 2) za 60% do 2030. u odnosu na početnu vrijednost za 2021. godinu. Uključujući očekivani rast, to zahtijeva smanjenje emisija od 75 % po toni proizvoda. S ovim ciljem, Deceuninck premašuje minimalne ambicije inicijative SBTi (-42 %).

Primjer u građevinskoj industriji
Poduzeće Deceuninck također se obvezalo smanjiti emisije iz trećeg opsega za 48 % po toni proizvoda do 2030. godine u odnosu na baznu 2021. godinu. Maksimalno povećanje upotrebe recikliranog materijala bit će ključno za postizanje ovih ambicioznih ciljeva.

Josip Klasić; Bruno Humblet

“Odgovaranjem na poziv inicijative SBTi na korporativne klimatske mjere pokazujemo svoju snažnu predanost održivosti. Znanstveno utemeljeni ciljevi pružaju nam okvir za procjenu svake poslovne odluke sa stajališta ublažavanja klimatskih promjena. Godinama smo bili pioniri u našem sektoru zahvaljujući našim postrojenjima za recikliranje.

Recikliranje će i dalje imati ključnu ulogu u našem planu za smanjenje ugljika jer podrazumijeva nabavu manjih količina sirovina. Želimo biti primjer u našoj industriji i veselimo se što ćemo zajedno s našim dobavljačima i drugim dionicima poduzeti značajne klimatske mjere”, izjavio je Bruno Humblet, glavni izvršni direktor poduzeća Deceuninck.

Maksimalno povećanje upotrebe recikliranog materijala bit će ključno za postizanje ambicioznih ciljeva/PDd

Naša budućnost skup je naših izbora
U Deceunincku su počeli s recikliranjem još 2012. godine. Tada su pustili u pogon vrhunsko postrojenje za recikliranje na njihovoj lokaciji za izradu kompozitnih materijala u Diksmuideu. U 2018. učetverostručili su kapacitet recikliranja na 45.000 tona plastike godišnje.

To je 2,3 milijuna prozora godišnje koji neće završiti na odlagalištima ili u spalionicama. “Sad je ključan trenutak za dati svoj doprinos i pobrinuti se za bolje sutra – to će i dalje zahtijevati snažne suradnje i međusobno povjerenje između proizvođača, izvođača i krajnjih kupaca.

Održivost je postala preduvjet za rast i profitabilnost. Stoga je jasno da ćemo zahvaljujući ovim naporima biti spremni za buduće zahtjeve u građevinskom sektoru, kako u Europi tako i u ostatku svijeta gdje je Deceuninck prisutan”, zaključio je Josip Klasić, direktor prodaje za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju.

* Sadržaj omogućio Deceuninck

New Report

Close