Smart Industry
PROMO

Cjelovita sigurnosna rješenja za zdravstvene ustanove

Inovacija je mogućnost praćenja cijele bolničke signalizacije uživo u digitalnom prikazu pomoću modula interaktivne…
Promo
09. lipanj 2022. u 22:00
Eccos je na projektu novoizgrađenog KBC Rijeka implementirao sustave tehničke zaštite /PD

Zdravstvenim ustanovama potreban je visok stupanj efikasnosti i djelotvornosti, a praćenje najnovijih trendova može pomoći da postignu ne samo najviši nivo sigurnosti, već i kvalitetniju brigu o pacijentima uz značajno rasterećenje zdravstvenih radnika.

Integracija bolničkog komunikacijskog sustava i sustava tehničke zaštite

Cjelovito sigurnosno rješenje za bolnicu postignuto je integracijom bolničkog komunikacijskog sustava i Eccosove sigurnosne platforme Epsimax putem koje se kroz jedno korisničko sučelje upravlja svim implementiranim sustavima. Aplikacija Epsimax je modularno rješenje što znači da implementirani sustavi odgovaraju specifičnim zahtjevima svakog korisnika.

Sustav se može jednostavno nadograditi, pruža mogućnost integracije s ostalim sustavima u zdravstvenim ustanovama te minimalnu potrebu za održavanjem. Elemente sustava tehničke zaštite (videonadzor, protuprovala, kontrola pristupa) vatrodojave, plinodojave i alarmnog ozvučenja moguće je nadzirati i njima upravljati u realnom vremenu putem grafičke interaktivne mape aplikacije. Inovacija je mogućnost praćenja cijele bolničke signalizacije uživo u digitalnom prikazu pomoću modula interaktivne mape.

Signalizacija alarma prikazuje se promjenom statusa elementa što omogućava isticanje točne lokacije događaja bilo da se radi o pozivu pacijenta, otvaranju pojedinih vrata kao i eventualnoj detekciji ugroze poput požara. Takvo prikupljanje informacija na jedinstvenoj platformi praćeno grafičkim prikazom nudi sveobuhvatan pregled svih aktivnosti, a upravljanje elementima direktno na mapi podiže vjerojatnost da će se poduzeti sve odgovarajuće mjere kako bi se spriječila neželjena situacija.

Na projektu rekonstrukcije starog dijela i nadogradnje nove Opće bolnice Pula Eccos je implementirao i integrirao brojne sustave/PD

Integracija bolničkog komunikacijskog sustava u aplikaciju ubrzava se vrijeme reakcije zdravstvenih djelatnika u hitnim slučajevima, a osim osnovnog pozivanja u pomoć i komunikacije sa zdravstvenim osobljem na razini sobe, napredni bolnički komunikacijski sustav omogućuje govornu komunikaciju svakog pacijenta s osobljem iz svog kreveta.

Implementacijom naprednih funkcionalnosti pacijenti mogu upravljati svjetlom i zavjesama te im može biti omogućen pristup raznim kanalima multimedije, usluge naručivanja hrane i pića, novina i sl. Svrha ugradnje takvog sustava jest i ušteda vremena te minimiziranje nepotrebnog hodanja (koraka) osoblja tako da mogu biti maksimalno posvećeni brizi o pacijentima.

Bolnički komunikacijski sustavi integrirani sa sustavima tehničke zaštite osnova su za uspostavu sigurne zdravstvene ustanove, a osim što se njihovom implementacijom pacijentima i štićenicima pruža osjećaj udobnosti i sigurnosti, istovremeno se olakšava posao osoblja i administracija same ustanove.

Rješenja za bolnice diljem Hrvatske

Eccos je sveobuhvatno sigurnosno rješenje izveo implementacijom i integracijom bolničkog komunikacijskog sustava, sustava tehničke zaštite te sustava vatrodojave, plinodojave i alarmnog ozvučenja za Klinički bolnički centar Zagreb, Opću bolnicu Sveti Duh, Opću bolnicu Pula te za novo završeni Klinički bolnički centar Rijeka.

New Report

Close