Hrvatski gospodarstvenici za Hrvatsku
Društveno odgovorno poslovanje

C.I.O.S. Grupacija donirala medicinsku opremu i pomogla stradalima u zagrebačkom potresu

Tvrtke, pogotovo one velike, danas imaju značajnu ulogu u očuvanju normalnog funkcioniranja društvene zajednice u kojoj rade i poboljšavanju kvalitete života te zajednice.

Poslovni.hr
18. lipanj 2020. u 09:16

To posebice dolazi do izražaja u doba kriza u kojima postoji bezbroj načina kako tvrtke mogu pomoći pojedincima i društvu kroz svoje društveno djelovanje i odgovorno poslovanje, posebice kroz izravne akcije i donacije.

Jedan od takvih pozitivnih primjera je C.I.O.S. Grupacija, vodeća u regiji u sektoru gospodarenja otpadom. Godišnje sakuplja i obrađuje 840.000 tona različitih vrsta otpada, zapošljava 1300 djelatnika, a investirala je značajna sredstva u izgradnju 60 lokacija reciklažnih centara, uz stalna ulaganja u najnaprednije opreme za obradu otpada.

 

Istodobno, Grupacija godišnje izdvaja više od dva milijuna kuna za projekte kojima je cilj unaprijediti kvalitetu života njezinih sugrađana. Tako je i u nedavnoj korona krizi, u hrvatskim gradovima u kojima ima svoje tvrtke, donirala njihovim bolnicama, sisačkoj “Dr.Ivo Pedišić” i zagrebačkoj Kliničkoj bolnici “Sveti Duh”, suvremene respiratore ukupne vrijednosti 500.000,00 kuna.

– Zaista smo sretni što smo, bez obzira na sve gospodarske izazove ove godine,opet pridonijeli našoj zajednici donacijom ovako suvremenih respiratora bolnicama u Sisku i Zagrebu, istaknula je prilikom uručivanja donacije najstarijoj hrvatskoj bolnici, Kliničkoj bolnici Sveti Duh, članica Uprave C.I.O.S. Grupacije Iva Pripuz Špekuljuk.

Na prigodnoj svečanosti, moderni respirator je doniran i sisačkoj bolnici. Zahvalivši svim djelatnicima Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ na savjesnom i predanom radu u pružanju kvalitetne medicinske skrbi građanima grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, Tajana Tomašević je, u ime Uprave C.I.O.S. grupacije, posebno istaknula dugoročnu povezanost s lokalnom zajednicom, jer u Sisku djeluju od 2001. godine, a u gradu i okolici radi i živi 88 zaposlenika C.I.O.S. Grupacije.

 

Respirator, vrijedan 250.000 kuna, doniralo je društvo CE-ZA-R d.o.o., članica C.I.O.S. Grupacije. Uređaji su namijenjeni bolesnicima pogođenim COVID-om 19, ali i u slučajevima drugih bolesti kad je liječenje potrebno nastaviti upotrebom respiratora. Riječ je o naprednom respiratoru, jedinom uređaju na svijetu koji, prema potrebi i stanju pacijenta, sam podešava parametre mehaničke ventilacije, čime se u velikoj mjeri olakšava rad bolničkim djelatnicima.

No, kako nevolja nikad ne dolazi sama, u jeku epidemije koronavirusa, Zagreb je pogodio razoran potres i mnogi su građani trebali pomoć. Zaposlenici i Uprava C.I.O.S. Grupacije, odmah su stavili na raspolaganje zagrebačkom gradskom stožeru svoju mehanizaciju, potrebne kamione i ljudstvo. U koordiniranom postupanju, ekipe C.I.O.S.-a čistile su građevinski otpad s ulica grada, istodobno pomažući u čišćenju i nekoliko bolničkih objekata.

“Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu”, jedna je od poznatih izreka Mahatme Gandhija, koja vrijedi i u ovoj priči o kompaniji koja svojim društvenim djelovanjem doista čini pozitivne promjene.

New Report

Close