30 godina hrvatskoga gospodarstva
Hrvatska pošta

Bankarske usluge za poslovne korisnike dostupne su u više od 800 naselja

U poštanskim uredima privatni korisnici koriste se bankarskim uslugama već godinama, a od prosinca 2020. te su usluge postale dostupne i poslovnim korisnicima.

Promo
31. svibanj 2021. u 09:00
Poštanski ured Branimirova ulica, Zagreb

Mogućnosti da obavljamo telekomunikacijske, osiguravajuće ili bankarske usluge izvan matičnih institucija ili tvrtki zadnjih su nekoliko godina uzele maha, a zbog praktičnosti najviše su profitirali krajnji korisnici. Jedan od najpoznatijih takvih primjera svakako je Banka u pošti, zajednički projekt Hrvatske pošte i Hrvatske poštanske banke.

Najveći distribucijski kanal za bankarske usluge

Višegodišnjom suradnjom Hrvatska pošta i Hrvatska poštanska banka jedinstvenim su projektima na financijskom tržištu stvorile najveći distribucijski kanal za bankarske usluge dostupan u svim krajevima Hrvatske.

Temelj takve suradnje više je od 1000 poštanskih ureda koji tvore najveću maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj. U poštanskim uredima privatni korisnici koriste se bankarskim uslugama već godinama, a od prosinca 2020. te su usluge postale dostupne i poslovnim korisnicima.

Poslovno bankarstvo u susjedstvu

Danas u više od 800 naselja poslovni korisnici mogu otvoriti poslovni račun HPB-a, obavljati nacionalni platni promet u kunama, ugovoriti internetsko i mobilno bankarstvo, depozit, karticu i ostale bankarske proizvode i usluge.

Ovim projektom tisuće malih i srednjih poduzetnika dobili su opciju poslovnog bankarstva u susjedstvu, odnosno u manjim sredinama i slabije povezanim mjestima. Cilj Hrvatske pošte je u svim naseljima ponuditi jednaku dostupnost usluga kakvu već imaju stanovnici velikih gradova.

New Report

Close