Poslovna 2022.
Neven Vranković

Atlantic je pokazao otvorenost za novo

Uspjeh zahvaljujemo činjenici da smo strategiju i poslovanje dobro složili u godinama prije krize.

Neven Vranković
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: M. Prpić/PIXSELL

Prije anticipacije problema dobro je na početku napomenuti kako je nekoliko godina iza nas, uključujući i dvije pandemijske, za Atlantic Grupu predstavljalo ne samo uspješne, nego i rekordne godine po ostvarenim rezultatima.

To imamo zahvaliti i sretnoj okolnosti da smo dio industrije hrane i pića, koja u ovim okolnostima nije bila prva na udaru krize. Uspjeh iznad svega zahvaljujemo činjenici da smo strategiju i poslovanje dobro složili u godinama prije krize, položivši test održivosti u najtežim okolnostima.

Čitav sustav pokazao je u posljednje dvije godine, na svim razinama, visoku razinu fleksibilnosti i prilagodljivosti na izvanredne okolnosti, od neometanog rada od kuće gotovo dvije tisuće zaposlenika čije su radno mjesto de facto računalo i telefon, do gotovo neometanog rada u logistici i distribuciji te tvornicama diljem regije, u epidemiološki vrlo izazovnim okolnostima, uz dodatne preventivne i zaštitne mjere.

Kao sustav i kao pojedinci reagirali smo odlično, pokazali što se može uz dobru organizaciju, solidarnost, otvorenost prema novim modelima rada i novim načinima razmišljanja. Kriza je, ne samo nama, poslužila kao katalizator mnogih pozitivnih promjena za budućnost – od razvoja hibridnih modela rada, koji su izvjesno buduće normalno radnih odnosa, do visoke razine digitalizacije procesa na svim razinama.

U Atlanticu ulazimo u nadolazeće razdoblje s planom nastavka svih investicija u razvoj poslovanja, u brendove, u tehnologiju, u kapacitete, u ljude, u komunikaciju. Također, ulazimo u iduću godinu sa sviješću o pritiscima koji nas očekuju – u upravljanju lancem nabave, u upravljanju cijenama proizvoda, u upravljanju bilancom.

Ulazimo sa sigurnošću u vlastitu poslovnu i financijsku stabilnost i vjeru u otpornost ukupnog hrvatskog gospodarstva, imajući ipak u vidu kako je pred nama vrijeme testiranja zdravstvenog biltena ne samo stanovnika, nego i poduzeća, u nadi za izrazito niske stope smrtnost i dominantno blage simptome u slučaju bolesti na svim razinama.

Neven Vranković, potpredsjednik za Korporativne aktivnosti Atlantic Grupe

New Report

Close